Jan Vantoortelboom.
Volledig scherm
PREMIUM
Jan Vantoortelboom. © Marja Jansen

Ik schrok me een bult toen ik die poes op zijn hoofd zag liggen

COLUMN JAN VANTOORTELBOOMMijn oudste zoon is onlangs 18 geworden. In mijn mijmeringen schijn ik in de weken voor zijn verjaardag meer dan een paar keer te hebben uitgeroepen: ‘god, je wordt straks al 18!’ Alsof ik mezelf moest overtuigen, het zelf onder ogen moest zien dat ie binnen een paar jaar misschien uitvliegt. 

 1. Lustige Linda dacht dat ze zwanger was
  PREMIUM
  COLUMN JAN VANTOORTELBOOM

  Lustige Linda dacht dat ze zwanger was

  Ik heb er een weekje Frankrijk op zitten: zon, zee, strand, 36 graden en lustige Linda. Dat was buitengewoon aangenaam. De heen- en terugweg reisde ik op de traditionele manier: in een zeventien jaar oude Suzuki Ignis, niet meer dan 110 km/u, geen airco (het lampje brandde wel, maar ik ontdekte op het verkeerde moment dat het ding niet functioneerde), open ramen dus, en de heuvels op en af schakelen als een gek.
 2. Palaveren bij theelichtjes in het Pyjamaparlement
  PREMIUM
  column jan vantoortelboom

  Palaveren bij theelicht­jes in het Pyjamapar­le­ment

  Ik vond een frambozenrode pyjama. Hij stak nog in het plastic omhulsel, ergens achterin de klerenkast die ik aan het leeghalen was. Ik herinnerde het me weer; ik had hem meegenomen toen ik het huis van mijn vader opruimde. Mijn vader hamsterde af en toe weleens, zeker als er interessante aanbiedingen waren. Dus die pyjama zal er eentje van een stapel van vier of vijf geweest zijn. Hoogstwaarschijnlijk Aldi.