Jan Vantoortelboom.
Volledig scherm
PREMIUM
Jan Vantoortelboom.

Ik hoop dat het hiernamaals een sauswalhalla is

column jan vantoortelboomIk ga graag eten bij het restaurant ’t Oud Clooster in Gent. Het is er klein en donker en gezellig, de sfeer van een bruine kroeg in de wintermaanden. Daar neem ik zonder uitzondering steeds hetzelfde gerecht.

 1. In het eerste kletskopcafé in Ossenisse smeren we kruidenmengsels en zalfjes op kale knikkers
  PREMIUM
  column jan vantoortelboom

  In het eerste kletskop­café in Ossenisse smeren we kruiden­meng­sels en zalfjes op kale knikkers

  De gemeente Hulst heeft een eerste oogcafé, namelijk in Graauw. Dat is een plek waar mensen die blind of slechtziend zijn terecht kunnen. Ik vind dit een modern en achtenswaardig initiatief. Alle grieven van de getroffenen kunnen met lotgenoten worden gedeeld en deze keer niet via het monsterlijke, onpersoonlijke en anonieme Facebook, maar gewoonweg live.
 2. Ik drink nooit energiedrankjes...
  PREMIUM
  column jan vantoortelboom

  Ik drink nooit energie­drank­jes...

  Ik drink nooit energiedrankjes, maar omdat het op een avond vorige week laat zou worden en ik wat moest doen om toch wakker te blijven, dronk ik twee Bullits en ik dronk ze in één teug na elkaar leeg omdat het die dag ook nog eens erg warm was geweest en ik dorst had. Nu ben ik wel wat koffie gewoon, maar ik geloof dat er toch een verschil bestaat tussen een paar koffietjes en twee Bullits. Het goedje was verrassend verfrissend en de smaak vond ik erg lekker.