Jan Vantoortelboom
Volledig scherm
PREMIUM
Jan Vantoortelboom © Marja Jansen

Ik heb de neiging te verdwalen

COLUMN JAN VANTOORTELBOOMIk heb de neiging te verdwalen. Als dat in een boek of een film is, is dat niet zo vervelend. Maar als het op de openbare weg gebeurt, terwijl je een belangrijke afspraak hebt, dan is dat soms om een punthoofd van te krijgen. Het overkwam me weer. In Tilburg. Tilburg ken ik niet. Eerlijk gezegd was ik er van mijn hele leven nog nooit geweest. Tot afgelopen maandag.

 1. Rus met een Napoleoncomplex
  PREMIUM
  column jan vantoortelboom

  Rus met een Napoleon­com­plex

  Vandaag kwam er weer eens een mannetje van de ZVU langs. Maar deze keer wel een die van wanten wist. Na een half uur op zolder had hij het probleem gelokaliseerd en gefikst. Ik moest er zelf ook wat voor doen. Eerst moest ik een vijftal bomvolle dozen met kerstspullen verslepen, waarbij hij fijntjes opmerkte dat zijn vrouw ook elk jaar opnieuw die ziekte had, en ten tweede diende ik een of andere houten aftimmering weg te kloppen waaronder een knooppunt van buizen en slangen bleek te zitten.
 2. Een koe valt niet te onderschatten
  PREMIUM
  COLUMN JAN VANTOORTELBOOM

  Een koe valt niet te onderschat­ten

  Een paar dagen geleden kreeg ik een berichtje van de buurman of ik wat tijd had. Dat had ik, want ik was op vakantie in eigen tuin. Mijn buurman is agrariër en ik ben trots op de boer. Er was een koe ontsnapt, zei hij. Eigenlijk al een paar dagen eerder. Hij had de hele polder afgezocht en zelfs met zo’n speciaal pak in de sloten zitten waden. Nergens was het beest te vinden. Maar nu wel. De koe zat in een maisveld aan de overkant van de straat.