Jan Vantoortelboom.
Volledig scherm
PREMIUM
Jan Vantoortelboom. © Marja Jansen

Er wordt nogal wat gepalaverd over dat vaccineren

column jan vantoortelboomEr wordt nogal wat gepalaverd over dat vaccineren. En er wordt nog meer geziegezaagd over diegenen die niet gevaccineerd zijn. 

 1. In het eerste kletskopcafé in Ossenisse smeren we kruidenmengsels en zalfjes op kale knikkers
  PREMIUM
  column jan vantoortelboom

  In het eerste kletskop­café in Ossenisse smeren we kruiden­meng­sels en zalfjes op kale knikkers

  De gemeente Hulst heeft een eerste oogcafé, namelijk in Graauw. Dat is een plek waar mensen die blind of slechtziend zijn terecht kunnen. Ik vind dit een modern en achtenswaardig initiatief. Alle grieven van de getroffenen kunnen met lotgenoten worden gedeeld en deze keer niet via het monsterlijke, onpersoonlijke en anonieme Facebook, maar gewoonweg live.
 1. Misschien toch eerst maar een maagzuurremmertje
  PREMIUM

  Misschien toch eerst maar een maagzuur­rem­mer­tje

  De stad Hulst organiseert een tweede editie van het whiskyfestival, want vorig jaar was een groot succes. Ik geloof niet dat ik ernaartoe ga, want whisky brandt een gat in mijn slokdarm en een nog groter gat in mijn maag. Ik weet dat er schrijvers zijn die prat gaan op het feit dat ze emmers whisky drinken na het schrijven van een steengoede lap tekst, maar daar eerst een maagzuurremmertje voor moeten slikken. Dat vind ik te zot voor woorden, al drink ik wel af en toe een Irish koffie, maar dat wordt dan weer door de whiskyliefhebbers met hoongelach begroet, want dat is zonde van de whiskey.
 2. Een pikhouweel in mijn schedeldak?
  PREMIUM
  column jan vantoortelboom

  Een pikhouweel in mijn schedeldak?

  H4A is al maandenlang bezig met het aanleggen van nieuwe leidingen. Weken geleden passeerden ze mijn oprit, zaagden een lijn in het asfalt, sloopten de brokstukken eruit en legden die met een kraan op een hoop, maakten de leidingen in orde en vertrokken naar de buren. Gelukkig kan ik nog weg aan de andere kant van de oprit, maar dat is de minst gebruikte. Die leidt namelijk naar het dorp Ossenisse en aangezien daar geen supermarkt, school, apotheek, boekhandel, bloemistenzaak et cetera is, moet ik daar nagenoeg nooit naartoe.