Jan Vantoortelboom
Volledig scherm
PREMIUM
Jan Vantoortelboom © Marja Jansen

Bar Goed brandde bar goed

COLUMN JAN VANTOORTELBOOMVorige week, in de vroege zondagochtenduren brandde het kustpaviljoentje Bar Goed af, op slechts een grote steenworp van me verwijderd. Een jammerlijke zaak, want het was een prachtige plek aan de Westerschelde nabij Perkpolder. Ik fiets er vaak voorbij, want het ligt op mijn routineuze rondje. 

 1. Graafwerkzaamheden in mijn tuin doen slapeloze nachten herbeleven
  PREMIUM
  column jan vantoortelboom

  Graafwerk­zaam­he­den in mijn tuin doen slapeloze nachten herbeleven

  Het zijn ten huize Vantoortelboom weer eens de verplantweken. En ik ben het uitvoerend comité. Spitten, wortels afsteken en dan de plant met aardkluit en al op een andere plek neerpoten. Kwestie van efficiënt de tuin aanleggen zodat er volgend jaar weer minder moet worden gewied, zegt mijn vrouw. Ik wied bijna nooit. Ik hou wel van een onkruidtuin, wilde planten, alles door elkaar.
 2. Een pikhouweel in mijn schedeldak?
  PREMIUM
  column jan vantoortelboom

  Een pikhouweel in mijn schedeldak?

  H4A is al maandenlang bezig met het aanleggen van nieuwe leidingen. Weken geleden passeerden ze mijn oprit, zaagden een lijn in het asfalt, sloopten de brokstukken eruit en legden die met een kraan op een hoop, maakten de leidingen in orde en vertrokken naar de buren. Gelukkig kan ik nog weg aan de andere kant van de oprit, maar dat is de minst gebruikte. Die leidt namelijk naar het dorp Ossenisse en aangezien daar geen supermarkt, school, apotheek, boekhandel, bloemistenzaak et cetera is, moet ik daar nagenoeg nooit naartoe.

Columns