Volledig scherm
PREMIUM
© Joost Hoving

Scherpbier

Column Jan van DammeOostburgers waren luxe paarden. Die konden naar school lopen. En tussen de middag, als de buitengebieders in een overvolle aula mochten aanschuiven, gingen zij doodleuk naar huis. Net als de meeste leraren die vaak op een paar minuten wandelen woonden. 

Gisteren las ik in de krant dat de eerste bel van het Zwin College in Oostburg om 8.15 uur gaat. Dat was in mijn tijd, eind jaren zestig, niet anders. Alleen heette mijn nog niet gefuseerde school toen KWL, Koningin Wilhelmina Lyceum. Vlakbij de watertoren, daar moest je zijn. De lokalen zijn inmiddels verbouwd tot appartementen.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Over de Hemelvaart van Maria had ik zo mijn eigen gedachten
    PREMIUM
    column jan van damme

    Over de Hemelvaart van Maria had ik zo mijn eigen gedachten

    We liggen er al gestoppeld bij. Afgelopen zondag rukten er zelfs op Walcheren combines uit. Regen voorspeld, dan knijpen ze boven best een oogje dicht. Grote gele, rode en groene gevaartes trekken banen op de nog droge velden. Ze produceren een doordringende piep als ze op het veureinde moeten keren. Hun wolken van tarwe- en graszaadstof temperen de zonnekracht. Al maaidorsend kondigen de New Hollands, John Deeres en Massey Fergusons het einde van de Zeeuwse zomer aan.

Columns