Volledig scherm
PREMIUM
© Joost Hoving

Pruimentijd

column jan van dammeHet zomert.

Niet te veel bewegen. En je vooral niet druk maken. Ogen dicht, oren dicht, schaduw, voeten in een waterbadje, een jus d'orange met ijsblokjes en rietje onder handbereik.

Dat houd zelfs ik geen hele dag vol. Dus doe ik mijn ogen open en lees over de Wemeldingse fruitteler Kees, die zijn pruimen niet kwijt kan omdat ze door de droogte net iets onder de door de supermarkten gehanteerde maat zijn gebleven. Zijn noodkreet ontplofte op internet - het bericht ging 'viral' - staat er in het artikel. Iedereen heeft het erover en wil opeens pruimen eten van Kees.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Uw stem telt
    PREMIUM
    Column Jan van Damme

    Uw stem telt

    Nog twee dagen. Vooruit, twee en een beetje. Dan weten we welke schrijver dit jaar het populairste Zeeuwse boek van het seizoen 2017-2018 in de lucht mag houden. De verkiezing voor de PZC-Publieksprijs is deze keer ongemeen spannend. Wordt het Neeltje 'De meid’ Lokerse, of bouwen we een nieuw Versailles aan de Schelde in Ellewoutsdijk? Gisteren was het verschil tussen die twee titels te verwaarlozen. Of - dat is eerder gebeurd - komt een tot nu toe in de coulissen geparkeerde auteur op het laatste moment met duizend stembiljetten aanzetten?

Columns