Volledig scherm
PREMIUM
© Joost Hoving

Pruimentijd

column jan van dammeHet zomert.

Niet te veel bewegen. En je vooral niet druk maken. Ogen dicht, oren dicht, schaduw, voeten in een waterbadje, een jus d'orange met ijsblokjes en rietje onder handbereik.

Dat houd zelfs ik geen hele dag vol. Dus doe ik mijn ogen open en lees over de Wemeldingse fruitteler Kees, die zijn pruimen niet kwijt kan omdat ze door de droogte net iets onder de door de supermarkten gehanteerde maat zijn gebleven. Zijn noodkreet ontplofte op internet - het bericht ging 'viral' - staat er in het artikel. Iedereen heeft het erover en wil opeens pruimen eten van Kees.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. Nu nog een zwiepende regenbui
  PREMIUM
  Column Jan van Damme

  Nu nog een zwiepende regenbui

  Schilders aller landen, rukt uit. Het is ochtend, een uur of negen. In het westen stapelen donkergrijzen zich op. Nog meer water, maar pas morgen, zegt de weervrouw. Ik heb net de rotonde bij Biervliet gerond. Zon in de rug, IJzendijke licht op. De katholieke kerk fier in het midden, het oude hervormde kerkje rechts, de molen links. Zo was het, zo is het, Izendike op z’n voordeligst. Voor het kleurcontrast raast er op de voorgrond een rode rooier over het bietenland.
 2. 130 procent
  PREMIUM
  Column Jan van Damme

  130 procent

  Zelden was ik het zo met iemand eens. Hup Henk. Schreeuw het nog maar eens van de daken: de invoering van die 130 kilometer op snelwegen en speciaal op onze A58 was en is volksverlakkerij. Puur populisme van Rutte en de zijnen. Soms is onze premier reëel, weet hij soepel met groot en klein onheil om te gaan. Maar het verhogen van de maximumsnelheid, dat was stroopsmeerderij om de op onderbuikgevoelens navigerende achterban tevreden te stellen.

Columns