Jan van Damme
Volledig scherm
PREMIUM
Jan van Damme © Joost Hoving

Begin en eind: op de begraafplaats zou een borstvoedingsbank niet misstaan

column jan van dammeVraag me niet hoe het kan. Ik raakte een beetje bedolven onder de borstvoedingsverhalen in de krant van gisteren. Eerst die bijzonder grappige borstvoedingsbank in Kortrijk. Toen een paar pagina’s verder het serieuzere werk met de moeders die langer borstvoeding geven door corona. Weer vijf pagina’s later nog eens een vette kop: 'Borstvoeding geven? Bereid je voor’. 

 1. Bij Biervliet zag ik al dat het in het westen niet pluis was
  PREMIUM

  Bij Biervliet zag ik al dat het in het westen niet pluis was

  Het wordt vandaag weer zo'n dag. Amerika van vroeg tot laat. En denk maar niet dat we dan zeker weten of de witgekuifde twitteraar met pensioen kan. Dat gaat nog dagen duren. Als ik zo mijn krant doorblader, is er weinig om vrolijk van te worden. Vooruit, een meisje gered uit het puin van Izmir. Maar dat maakt die aardbeving niet minder erg. Verder corona voor en corona na. Opnamestops van ziekenhuizen, illegale dancefeesten, geruzie over coronaregels, het kabinet dat er nog een tandje bij zet.
 2. De tijdloosheid: we hebben het hier in Zeeland zomaar voor het oprapen
  PREMIUM
  Column Jan van Damme

  De tijdloos­heid: we hebben het hier in Zeeland zomaar voor het oprapen

  We liepen samen op vanochtend. Mijn bijna-buurman met zijn Helena. Ik met ons Friese zwart-witje, Dibbe, een paar slagen ieler dan de al goed in haar wintervacht gestoken herder van een paar huizen verderop. We keken met een lichte vertedering naar het duo dat daar voor ons uit of achter ons aan scharrelde. Gezellig, een beetje Jut en Jul. Helena kleurde goed tussen de herfstbladeren.

Columns