Volledig scherm
PREMIUM
© Joost Hoving

Alsof mijn jongste zus zich hier heeft teruggetrokken

Column Jan van DammeDibbe heeft een pruimbaar takje gevonden. Van de notenboom. Of de olijf. Ze heeft het houtje tussen haar voorpoten geklemd en scherpt er haar tanden op. Het heeft even geduurd, maar ze begint zich thuis te voelen.

Wat dat betreft lijkt ze op haar baas. Van huis weg, dan overheerst in eerste instantie het gevoel ´wat doe ik hier´ en ´waarom slaap ik niet in mijn eigen bed?’

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. Zo uitgerekt zag ik mijzelf zelden
  PREMIUM
  COLUMN JAN VAN DAMME

  Zo uitgerekt zag ik mijzelf zelden

  Boven me was het voor het eerst in dagen strak blauw. In het verre oosten lag een wolkenband die voorlopig van geen wijken wist. De opkomende zon zat er om een uur of acht ‘s morgens nog achter verscholen. Tot ik op het Brigdamse padje mijn dagelijkse uitje eindig verklaarde en met onze viervoeter op huis aan stevende. Zonnestralen piepten over de wolkenband heen en opeens liep ik achter mijn eigen schaduw aan. Een donker silhouet van zo'n drie meter lang. Zo uitgerekt zag ik mezelf zelden.
 2. Bij Ciara denk ik aan het zeurderige buurmeisje
  PREMIUM
  column jan van damme

  Bij Ciara denk ik aan het zeurderige buurmeisje

  En ik maar denken dat we vandaag wel uitgewaaid zouden zijn. Leuk hoor, zo'n negen of tien Beaufort. Golvende rietkragen langs mijn Brigdamse Padje, meeuwen dwarrelen als snippers papier richting Westkapelle, je krijgt een ontiegelijke por in je rug als je de hoek van de Noordweg en het Ooststraatje rondt. Allemaal amusant, voor even. Zeker als je meeleeft met de tegenwindfietsers op de Oosterscheldekering. Zonder versnelling en met een speciale kots-zone. Heroïsch.

Columns