Joost Hoving
Volledig scherm
PREMIUM
© Joost Hoving

Ach Dicky, wat hebben we lekker bij je gegeten

Nog drie weken. Nog eens drie lange, grijze weken. Arme ondernemers, arme cultuurmakers, arme ouders en onderwijzenden en kinderen. Ik heb zitten studeren op de foto van de Dorpsstraat in Heinkenszand, gisteren op de voorpagina van de krant. Geen levende ziel op te bekennen. Zelfs geen overstekende kat, geen opvliegende mus. 

  1. Naast mijn boterham met hagelslag: 'Plunderingen, zwaar vuurwerk en branden’
    PREMIUM
    column jan van damme

    Naast mijn boterham met hagelslag: 'Plunderin­gen, zwaar vuurwerk en branden’

    Een zuurdesemboterham deze ochtend. Speciaal opgelet bij aankoop in de super. Zuurdesem levert een lekker verende structuur op. Heel geschikt om mijn margarine - piep, ik mag geen merk noemen maar ik let op mijn cholestrol - op uit te smeren zodat de hagelslag in een zacht bedje valt. Het restje margarine aan mijn mes gebruik ik om het chocoladebed af te toppen. Een taartje, zeiden we vroeger thuis.
  1. Saxofonist en percussionist Goemans: liever blind dan doof
    Play

    Saxofonist en percussio­nist Goemans: liever blind dan doof

  2. De ruimte in Capelle-met-een-C voelt als een voorrecht
    Play

    De ruimte in Capelle-met-een-C voelt als een voorrecht

Columns