Volledig scherm
The Longfield Jazz Crackers tijdens Scheldejazz 2018 in Terneuzen. © Peter Nicolai

Zierikzee stort zich op de jazz

ZIERIKZEE - Na Terneuzen en Domburg dompelt nu ook Zierikzee zich in de jazz. Zaterdag 10 augustus wordt in het stadscentrum een begin gemaakt met een evenement dat moet uitgroeien tot een nieuwe traditie, als het aan de stichting Culturele Activiteiten Schouwen-Duiveland (CASD) ligt. De bands spelen verspreid over verschillende locaties.

Het jazzfestival begint 's middags rond half twee met een rondgang van de Street Parade Band door de binnenstad. Vanaf 14 uur spelen de Longfield Jazz Crackers op het Kraanplein. In Grand Café De Werf aan de Vissersdijk start om dezelfde tijd een optreden van de New Orleans Jazz Band.

Het avondprogramma begint om 18 uur met Jurbena in Eetcafé De Banjaard aan de Nieuwe Haven en Dirty Dozen in De Biet. De afsluiting van het festival op beide locaties gebeurt door respectievelijk de Scaldis Jazz Band en Maarten (Bruijnes), (Lou) Brondgeest and Friends. ,,We beginnen kleinschalig, maar mijn wens is dat het jazzfestival uitgroeit tot een groot evenement à la Domburg", aldus Martin de Jong in een eerder interview.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. Vlissinger Barrie is officieel ‘s werelds grootste kenner van iconisch gitaarmerk Fender
  PREMIUM

  Vlissinger Barrie is officieel ‘s werelds grootste kenner van iconisch gitaarmerk Fender

  VLISSINGEN - Niemand ter wereld weet meer over het iconische gitaarmerk Fender dan Barrie van Ginneken uit Vlissingen. De medewerker van muziekwinkel Bax Music in Goes mag dat sinds deze week officieel zeggen. Van Ginneken (34) beantwoordde, onder tijdsdruk, 760 vragen over het instrumentenmerk foutloos en liet daarmee 5500 anderen achter zich. ,,Ik denk dat ik nu wel om een hoger salaris ga vragen.”
 2. Rowena ontmoette Bengaalse familie na 43 jaar; ‘Ze hadden me het liefst in een kooitje willen stoppen’
  PREMIUM
  VIDEO

  Rowena ontmoette Bengaalse familie na 43 jaar; ‘Ze hadden me het liefst in een kooitje willen stoppen’

  VLISSINGEN - In haar hoofd is Rowena van der Wekken (43) nog steeds in haar geboorteland Bangladesh. Het geluid van het drukke verkeer, de gebedsoproepen van moskeeën en de vechtende straathonden en -katten klinken nog na. De Vlissingse keerde zaterdag terug van een ontmoeting met haar familie nadat ze als baby van haar moeder werd afgepakt en via adoptie terechtkwam bij een Zeeuws echtpaar.

Poll

Ik rijd liever op een motor dan in een auto

Ik rijd liever op een motor dan in een auto

 • Eens (30%)
 • Oneens (70%)
194 stemmen