Volledig scherm
The Longfield Jazz Crackers tijdens Scheldejazz 2018 in Terneuzen. © Peter Nicolai

Zierikzee stort zich op de jazz

ZIERIKZEE - Na Terneuzen en Domburg dompelt nu ook Zierikzee zich in de jazz. Zaterdag 10 augustus wordt in het stadscentrum een begin gemaakt met een evenement dat moet uitgroeien tot een nieuwe traditie, als het aan de stichting Culturele Activiteiten Schouwen-Duiveland (CASD) ligt. De bands spelen verspreid over verschillende locaties.

Het jazzfestival begint 's middags rond half twee met een rondgang van de Street Parade Band door de binnenstad. Vanaf 14 uur spelen de Longfield Jazz Crackers op het Kraanplein. In Grand Café De Werf aan de Vissersdijk start om dezelfde tijd een optreden van de New Orleans Jazz Band.

Het avondprogramma begint om 18 uur met Jurbena in Eetcafé De Banjaard aan de Nieuwe Haven en Dirty Dozen in De Biet. De afsluiting van het festival op beide locaties gebeurt door respectievelijk de Scaldis Jazz Band en Maarten (Bruijnes), (Lou) Brondgeest and Friends. ,,We beginnen kleinschalig, maar mijn wens is dat het jazzfestival uitgroeit tot een groot evenement à la Domburg", aldus Martin de Jong in een eerder interview.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Poll

Ik wil mijn baan ook wel inruilen voor het leraarschap

Ik wil mijn baan ook wel inruilen voor het leraarschap

  • Eens (28%)
  • Oneens (72%)
50 stemmen