Volledig scherm
Brug op Vierwegen bij Kapelle. © Google Maps

Zeven Zeeuwse bruggen dicht voor zwaar verkeer

MIDDELBURG - Waterschap Scheldestromen weert zo snel mogelijk zwaar verkeer op zeven bruggen. Onderzoek heeft uitgewezen dat ze mogelijk niet meer sterk genoeg zijn om zware voertuigen te blijven dragen.

Het gaat om relatief kleine bruggen over watergangen in het buitengebied. Deze bevinden zich op de Frederik Barbarossaweg bij Grijpskerke, de Everseweg en Reeweg bij Yerseke, Vierwegen bij Kapelle, de Pietersweg bij Kloetinge, de Klittenweg bij Schoondijke en de Tweekwartweg bij Sas van Gent.

Quote

Om schade te voorkomen, moeten we de belasting van de bruggen beperken

Waterschap Scheldestromen

,,Om de verkeersveiligheid en de beschikbaarheid van de wegen en bruggen te garanderen en schade eraan te voorkomen, moeten we de belasting van de bruggen beperken”, aldus het waterschap.

Daarom worden de bruggen gesloten voor wagens boven een bepaald gewicht. Bij Yerseke is dat 15 ton, bij Sas van Gent en Grijpskerke 20 ton en bij Kapelle, Kloetinge en Schoondijke 30 ton. In het geval van Yerseke geldt bovendien een aslastbeperking van 4 ton.

Verkeersborden

Aan beide zijden van de bruggen gaat Scheldestromen verkeersborden neerzetten waarop de beperking is aangegeven. Daarnaast komen er waarschuwingsborden op de wegen die naar de bruggen leiden.

Om de borden te mogen neerzetten, is officieel een verkeersbesluit nodig. Die procedure neemt enige tijd in beslag. Gezien ‘de ernst van de situatie’ kiest het waterschap ervoor om de borden te plaatsen voordat de verkeersbesluiten zijn genomen. Alle borden worden binnen nu en drie weken neergezet.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Poll

Ouderen bezoeken is beter dan naar ze zwaaien

Ouderen bezoeken is beter dan naar ze zwaaien

  • Eens (89%)
  • Oneens (11%)
377 stemmen