Volledig scherm
Ringrijden. © Lex de Meester

Wat is er te doen in Zeeland? Tien tips voor donderdag 18 juli

TIP1: Beelden op de Scheldeboulevard, Terneuzen

Kunstliefhebbers kunnen vandaag genieten van een bijzondere expositie in de buitenlucht. Op de Scheldeboulevard in Terneuzen staan werken van verschillende beeldende kunstenaars tentoon. Meer info: beeldenopdescheldeboulevard.nl.

TIP2: Rondleiding Museum Scheldewerf, Vlissingen

Vandaag kunt u deelnemen aan een rondleiding door Museum Scheldewerf in Vlissingen. Een gids vertelt over de geschiedenis van scheepswerf De Schelde. Ook is er een collectie Delfts blauw keramiek en maritieme schilderkunst te zien. Museum Scheldewerf is vandaag open van 11.00 tot 17.00 uur. Entree: 3,50 euro (kinderen tot 18 jaar: 1,50 euro).

TIP3: Super Zomer Festival, Goes

Speel op de trampolines en springkussens van het Pop-up Pretpark, ga op reis door Tropenland, neem een duik in het zwembad en doe mee aan verschillende sport- en spelactiviteiten. Bij het Omnium (Zwembadweg 3, Goes) is deze zomer voor elk wat wils tijdens het Super Zomer Festival. Een combiticket voor kinderen is 16 euro en is de hele dag geldig.

TIP4: Toren beklimmen, Oostkapelle

Altijd al eens de kerktoren van Oostkapelle willen beklimmen om te genieten van een prachtig uitzicht? Vanavond is dat mogelijk van 19.00 tot 20.00 uur. Entree is 1,50 euro voor volwassenen en 0,50 euro voor kinderen.

TIP5: Natuurfotografie, Axel

In de watertoren van Axel (Kinderdijk 2) is van 12.30 tot 16.30 uur een tentoonstelling te zien met foto’s van Zeeuws-Vlaamse landschappen. De natuurfoto’s zijn gemaakt door Harold van den Berge, Niek Goossen en Linda van der Veeken.

Volledig scherm
De watertoren van Axel. © Peter Nicolai

TIP6: Familie-excursie dieren zoeken, Scharendijke

Op de Kabbelaarsbank zijn vandaag verschillende dieren te vinden via de app Perfect Earth Animals. Ga van 11.00 tot 13.00 uur op pad met de boswachter van Staatsbosbeheer en speur mee naar deze virtuele dieren. Natuurlijk wordt er ook aandacht besteed aan de levende dieren van dit natuurgebied. De kinderen bepalen aan de hand van een kaart samen met de boswachter de route. Deelname: 5 euro (kinderen t/m 12 jaar: 2,50)

TIP7: Ringrijden, Koudekerke

Op Camping Duinzicht in Koudekerke kunt u vandaag tussen 13.00 en 20.00 uur kijken naar de indrukwekkende kunsten die de ringrijders op hun paarden vertonen.

TIP8: Fietsexcursie Oosterschelde, Sint-Maartensdijk

Neem met eigen fiets deel aan een excursie over het noordwestelijke deel van Tholen. De tocht met gids start om 11.00 uur vanaf de Markt in Sint-Maartensdijk en duurt tot 15.00 uur. Meer info en boeken via staatsbosbeheer.nl of via een VVV kantoor op Schouwen-Duiveland.

TIP9: Zangavond, Ouddorp

Vanavond om 19.30 uur is er een zangavond in de Hervormde Dorpskerk van Ouddorp (Weststraat 2). Organist Johan van Broekhoven begeleidt de avond. Toegang is gratis, er is een collecte.

TIP10: Toeristische markt, Burgh-Haamstede

In het centrum van Burgh-Haamstede staan vandaag van 10.00 tot 17.00 uur verschillende marktkraampjes. Doe uw boodschappen, geniet van vers belegde broodjes of poffertjes, en geniet van de gezellige sfeer.

Kijk voor een compleet overzicht op vvvzeeland.nl.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Esther (33) redde meisje dat door dertien honden bijna verscheurd werd: ‘Ze wilden haar opeten’
    PREMIUM

    Esther (33) redde meisje dat door dertien honden bijna verscheurd werd: ‘Ze wilden haar opeten’

    Een middagje winkelen met haar vriend in Maastricht eindigde voor de 33-jarige Esther Tuls in een nachtmerrie. Een meisje van elf werd voor hun ogen gruwelijk aangevallen door dertien zeer agressieve honden. Met gevaar voor eigen leven bevrijdde het tweetal het tienermeisje uit haar benarde situatie. Deze week, zes jaar later, werden ze gehuldigd voor hun heldendaad. ,,Ik heb heel lang in therapie gezeten.”

Poll

Zeeland heeft meer dan genoeg natuur

Zeeland heeft meer dan genoeg natuur

  • Eens (57%)
  • Oneens (43%)
161 stemmen