Vlissingse Stoomkraan 38 krijgt een fluit

VIDEOVLISSINGEN - De ternauwernood van de sloop geredde Stoomkraan 38 die gebouwd is voor de Scheldewerf in Vlissingen heeft een nieuwe fluit. 

Die schonk de PvdA Vlissingen zaterdag bij wijze van Pluim van de Arbeid, een waarderingsprijs van de partij, aan Wesley Sekewael en Jan Roelse van de Stichting Stoomhijskraan Schelde 38. Roelse liet de fluit schallen. Hans Bommeljé, oudmachinist op de kraan toen die nog in bedrijf was, bekeek de voortgang van de restauratie. Die wordt in de Machinefabriek in Vlissingen met zes vrijwilligers onder leiding van Roelse uitgevoerd met hulp van donaties. De kraan krijgt een plaats op het Scheldekwartier bij het museum Scheldewerf.

Volledig scherm
PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. LIVE | Nederland omgeven door besmettingen, minister sluit ‘drastische maatregelen’ niet uit
    VIDEO

    LIVE | Nederland omgeven door besmettin­gen, minister sluit ‘drastische maatrege­len’ niet uit

    Het coronavirus grijpt steeds verder om zich heen in Europa en komt ook dichter en dichterbij Nederland. Vandaag werden in onder andere Noorwegen en Griekenland de eerste besmettingen vastgesteld en in Duitsland kwamen er de afgelopen 24 uur zeker negen besmettingsgevallen bij. We houden je op de hoogte in ons liveblog. De gebeurtenissen van de afgelopen dagen lees je hier terug.

Poll

Verplichten van rookmelders is betutteling

Verplichten van rookmelders is betutteling

  • Eens (30%)
  • Oneens (70%)
166 stemmen