Volledig scherm
Het rijtje woningen aan de Meidam (links) wordt afgebroken. De vervangende nieuwbouw wordt met de voorzijde aan het parkeerterrein van het gemeentehuis van Reimerswaal gesitueerd. © Joeri Wisse

R&B bouwt nieuwe huurhuizen met uitzicht op gemeentehuis van Reimerswaal

KRUININGEN - Een rijtje van vijf sociale huurwoningen aan de Meidam in Kruiningen wordt over een jaar vervangen door nieuwe huizen aan het Oude Plein. Die woningen krijgen behalve een ander adres ook een ander uitzicht.

Eigenaar R&B Wonen wil de verouderde huizen vervangen door energiezuinige nieuwbouwhuizen waar alle voorzieningen zich op de begane grond bevinden. ,,In dit geval deed zich een kans voor  om een stedenbouwkundige verbetering door te voeren”, legt Reinier de Jonge van R&B Wonen uit. 

In samenwerking met de gemeente Reimerswaal is besloten om het bouwvlak een slag te draaien. Daardoor hebben de huizen straks uitzicht op het nieuwe parkeerterrein én het gemeentehuis van Reimerswaal. Omdat ook een oud stuk parkeerterrein in het plan wordt opgenomen is er plaats om één extra huis te bouwen.

R&B wil het rijtje van vijf huizen in mei of juni volgend jaar slopen. De nieuwbouw, bestaand uit zes prefab ‘pluswoningen’ kan in oktober 2020 worden opgeleverd. De planning is afhankelijk van het verloop van de bestemmingsplanprocedure. Op 7 november is er een informatieavond op het gemeentehuis.

Volledig scherm
Aan het Oude Plein in Kruiningen bouwt R&B Wonen het type ‘pluswoning’ terug. © R&B Wonen
Volledig scherm
De voorkant van de te slopen woningen aan de Meidam in Kruiningen © Joeri Wisse
PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Live Voetbal

home logo RKC WaalwijkRKC
EINDE
1-2
AjaxAJA
away logo
home logo AZAZ
EINDE
2-4
sc HeerenveenHEE
away logo
home logo FC TwenteTWE
EINDE
0-1
Willem IIWIL
away logo

Poll

Klimaatreferendum is een goed idee

Klimaatreferendum is een goed idee

  • Eens (67%)
  • Oneens (33%)
1380 stemmen