Volledig scherm
Brogum Zierikzee © Google Streetview

Onderzoek naar nieuw poppodium Schouwen mag verder

ZIERIKZEE - Deel twee van het onderzoek naar een nieuw poppodium in Zierikzee mag worden uitgevoerd. Daar is de gemeenteraad het donderdag over eens geworden.

Dat betekent echter nog niet dat het podium er ook komt.  D66 bijvoorbeeld neemt afstand van de aanbeveling dat de popzaal 400 bezoekers moet kunnen bergen. Van D66 krijgt het huidige poppodium Brogum nieuwbouw voor een zaal van 250 op de huidige locatie.  LSD en VVD vinden de in het onderzoek genoemde ambities ook te hoog gegrepen voor Schouwen-Duiveland. Verder vindt de VVD dat het nieuwe podium niet het alleenrecht van popprogrammering mag krijgen. ,,Zeker niet nadat we als gemeente zelf miljoenen in de Campus Cultura hebben gestoken", zei VVD-raadslid Corine den Baars. Verder drongen LSD, Alert! en ChristenUnie aan op een behoefteonderzoek onder tenminste de 20.000 potentiële klanten van het podium en is de SGP principieel tegen.

Behoefteonderzoek

Wethouder Jacqueline van Burg wil zo snel mogelijk nieuwbouw voor Brogum. ,,Een behoefteonderzoek wordt al gauw referendumachtig. Ben je voor of tegen een poppodium? En een 'nee' tegen Brogum, is nog geen 'nee' tegen het nieuwe podium."  Met het alleenrecht van het podium valt het volgens Van Burg wel mee. ,,Het gaat er volgens mij om dat je geen drie popconcerten op dezelfde avond hebt." 

Deel twee van het onderzoek gaat over de financiën, de locatie (vrijwel zeker bij de nieuwe middelbare school) en de organisatie van het podium. Het onderzoek is pas ná de verkiezingen van 21 maart klaar, waarmee het de nieuw gekozen raad is die straks het besluit neemt.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Poll

Ik zie op tegen de hitte

Ik zie op tegen de hitte

  • Eens (73%)
  • Oneens (27%)
2015 stemmen