Volledig scherm
Nu hebben fietsenstallingen bij NS-stations nog een stalen draaihek. © Roy van der Lee/BD

Nieuwe entree voor Zeeuwse zelfservice fietsenstallingen bij station

MIDDELBURG - De zelfservice fietsenstallingen op de stations van Goes en Middelburg krijgen dit jaar een nieuwe entree. De stalen (draai-)hekken worden vervangen door transparante toegangspoortjes. In- en uitchecken kan met de OV-chipkaart, maar de eerste 24 uur zijn gratis.

Bewaakte zelfservice stallingen zijn geautomatiseerde stallingen met beveiligde toegang en camerabewaking. Via een intercom kunnen gebruikers contact opnemen met een medewerker. De zelfservice stallingen zijn altijd open vanaf een kwartier voor de eerste trein tot en met een kwartier na de laatste trein.

In Zeeland hebben alleen Goes en Middelburg een zelfservice stalling. Vlissingen heeft een bemenste stalling, de overige stations op de Zeeuwse lijn hebben onbewaakt fietsparkeren.

Momenteel springt op zo’n 20 stations nog een medewerker bij op de drukke momenten. Een deel van deze medewerkers voert ook reparaties aan fietsen uit. Hulp bij het in- en uitgaan van de stalling is bij de vernieuwde zelfservice fietsenstalling niet meer nodig. De fietsenstalling is makkelijker en sneller toegankelijk voor klanten. Met de betrokken ondernemers is NS in persoonlijk overleg, waarbij het streven is om de reparatieservice te behouden.

Met de vernieuwde entree willen ProRail en NS aantrekkelijke, veilige en beter benutte fietsenstallingen bieden. Het is één van de aangekondigde innovaties uit het Bestuursakkoord Fietsparkeren.  NS en ProRail trekken acht miljoen euro uit voor de operatie, die eind juli moet zijn afgerond. In totaal zijn er 44 zelfservice fietsenstallingen verspreid over het land. Bij de stations van Bilthoven en Heerenveen is al proefgedraaid met de nieuwe entrees. 

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Poll

Schaf de keuring voor bejaarde automobilisten af

Schaf de keuring voor bejaarde automobilisten af

  • Eens (44%)
  • Oneens (56%)
901 stemmen