De Vlaamse minister-president Geert Bourgeois (l) en premier Mark Rutte bezochten maandag Middelburg.
Volledig scherm
PREMIUM
De Vlaamse minister-president Geert Bourgeois (l) en premier Mark Rutte bezochten maandag Middelburg. © Dirk Jan Gjeltema

Nederland en Vlaanderen willen minder rompslomp rond projecten in de grensstreek

MIDDELBURG - Vlaanderen en Nederland gaan onderzoeken hoe ze grensoverschrijdende infrastructuurprojecten sneller kunnen realiseren. De verlening van vergunningen in Vlaanderen en Nederland moet worden afgestemd en er wordt zelfs gedacht aan een gemeenschappelijke Raad van State die over bezwaren kan oordelen.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. Nederlandse (37) kruipt door oog van de naald bij explosie Beiroet: 'Mijn huis ligt in puin’
  PREMIUM

  Nederland­se (37) kruipt door oog van de naald bij explosie Beiroet: 'Mijn huis ligt in puin’

  Een in Beiroet woonachtige Nederlandse is gistermiddag tijdens de gigantische explosie en de daaropvolgende aardbeving door het oog van de naald gekropen. De 37-jarige Amy Rodgers uit Rotterdam was met haar vriendin in hun appartement toen opeens alle grote ramen in de woonkamer kapotsprongen. Door het rondvliegend glas raakte de vriendin van Amy ernstig gewond aan haar voet. Zelf bleef ze ongedeerd. ,,Dat kun je gerust een wonder noemen, ja”, zegt ze een dag later tegen deze site.
 2. LIVE | Meer dan 400 nieuwe besmettingen in Nederland, politie deelt boetes uit in Rotterdam
  coronacrisis / video

  LIVE | Meer dan 400 nieuwe besmettin­gen in Nederland, politie deelt boetes uit in Rotterdam

  In het centrum van Amsterdam is nog niet voor iedereen duidelijk wat de mondkapjesplicht precies inhoudt. Veel mensen weten niet waar en wanneer ze precies een mondkapje moeten dragen. En in Rotterdam werd hevig geprotesteerd tegen de plicht.De politie in Rotterdam heeft daar ook al boetes uitgedeeld. Morgen geven premier Rutte en minister De Jonge een persconferentie. De verwachting is dat ze de maatregelen regionaal verscherpen om het virus weer terug in zijn kooi te krijgen. In dit blog houden we je op de hoogte van alle ontwikkelingen rondom het coronavirus.

Poll

Kabinet is te laks in de strijd tegen oplaaiend corona

Kabinet is te laks in de strijd tegen oplaaiend corona

 • Eens (71%)
 • Oneens (29%)
943 stemmen