Volledig scherm
Jan Paul van Hecke is vanaf komende zomer profvoetballer. © Stefan Maas

NAC legt Van Hecke tot de zomer van 2022 vast

VIDEOBREDA - Jan Paul van Hecke mag zich met ingang van komend seizoen officieel profvoetballer noemen. De achttienjarige verdediger uit Arnemuiden heeft dinsdag zijn handtekening gezet onder een driejarig contract bij NAC Breda. Van Hecke speelde twee jaar geleden nog in de B1 van JVOZ, maakte vervolgens de overstap naar Goes, waarmee hij in zijn eerste en enige seizoen een basisspeler werd en meteen naar de derde divisie promoveerde.

Dit seizoen begon Van Hecke bij de JO19 van NAC Breda, maar kwam hij ook al snel in beeld bij het belofteteam. Inmiddels zat hij ook al verschillende keren op de bank tijdens wedstrijden in de eredivisie, maar zijn officiële debuut heeft de centrale verdediger nog niet gemaakt. Afgelopen donderdag deed Van Hecke wel mee in een oefenwedstrijd met het eerste elftal tegen FC Antwerp (2-0-winst) en vormde toen een centraal duo met de uit Wissenkerke afkomstige Daan Klomp. Van Hecke traint al enige tijd mee met de eerste selectie.

,,Ik ben heel erg blij dat de club mij deze kans geeft‘’, zegt Van Hecke op de website van de club. ,,Een paar jaar geleden had ik niet verwacht om nog profvoetballer te worden. Ik hoopte het wel altijd en heb er de afgelopen jaren hard voor gewerkt. Dan is het alleen maar mooi dat ik nu deze kans krijg. Hopelijk mag ik dit seizoen nog minuten maken en kan ik mij volgend seizoen verder ontwikkelen.”

Quote

Een paar jaar geleden had ik niet verwacht om nog profvoet­bal­ler te worden

Jan Paul van Hecke

Bij NAC Breda stapte trainer Mitchell van der Gaag vorige week op, enkele dagen na de 0-4-nederlaag in eigen stadion tegen FC Utrecht. Ruud Brood is inmiddels aangesteld als nieuwe trainer en hij wordt geassisteerd door onder andere Willem Weijs. Dat was dit seizoen de trainer van Jan Paul van Hecke bij de JO19 en de twee staan bij het eerste elftal nu dus ook weer samen op het veld. Met nog acht competitieduels te spelen bezet NAC de laatste plaats in de eredivisie. De achterstand op de nummers zestien en zeventien - De Graafschap en FC Emmen - bedraagt inmiddels acht punten.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Poll

Ik zal de Agrimarkt missen

Ik zal de Agrimarkt missen

  • Eens (72%)
  • Oneens (28%)
2327 stemmen