Volledig scherm
Voor hun nieuwe album kropen hiphoppers Engel & Just de studio in met zanger Paul de Munnik. © Guyon Kanders

Middelburgse hiphopartiest maakt nummer met Paul de Munnik

MIDDELBURG - Hiphopduo Engel & Just, waar de Middelburgse Joost Adriaansens (34) de helft van is, legt momenteel de laatste hand aan het album Souvenirs. Met als hoogtepunt de nieuwste single Kleine Stappen, 'featuring' Paul de Munnik.

Het was altijd al een wens van Adriaansens' wederhelft Steven Engel om samen te werken met zanger Paul de Munnik. Eindelijk kwamen de twee hiphoppers op het punt dat ze hun eigen muziek van voldoende niveau schatten om een artiest als De Munnik te benaderen. En dat deden ze met succes. Vorige week kwam één van de resultaten naar buiten: 'Kleine Stappen', een rustig nummer met een combinatie van zang en rap.

Kleine Stappen

,,Het lied gaat er in zijn algemeenheid over dat het helemaal niet erg is om het wat rustiger aan te doen in het leven”, legt Adriaansens uit. ,,Ik noem hierin ook specifiek het verhaal van een vriend die verslaafd is en van kliniek naar kliniek gaat. Mensen om hem heen doen alles tegelijk; een huis kopen, aan kinderen beginnen en carrière maken. Hij vindt het frustrerend dat dit soort dingen voor hem nu niet haalbaar zijn. Maar het is al een overwinning dat hij weer kan lezen. Dan is het helemaal niet erg om rustig aan te doen en kleine stappen te maken.”

Quote

Het geeft een goed gevoel dat een artiest als Paul de Munnik ons serieus neemt

Joost Adriaansens, rapper Just

Hoe het was om met De Munnik in de studio te staan? ,,Heel erg tof", zegt de Middelburgse hiphopper. Maar hij zou geen echte Zeeuw zijn als hij er niet een beetje nuchter in stond: ,,Ik had niet continu het idee dat ik met een celebrity samenwerkte. Het is vooral fijn om te merken dat iemand als hij ons serieus neemt. Dat geeft een goed gevoel."

Kleine Stappen staat symbool voor de nieuwe weg die Engel & Just zijn ingeslagen. ,,De nummers op het album zijn muzikaler en gaan meer de diepte in dan mensen van ons gewend zijn”, aldus Adriaansens. ,,De onderwerpen van veel liedjes zijn persoonlijk. Ik vind het fijn om iets te schrijven dat ergens over gaat, waar mensen zich in kunnen herkennen. Dat is voor mij de reden dat ik muziek maak.”

Op 12 mei wordt Souvenirs gepresenteerd in Paradiso Amsterdam. Tijdens hun toer komen Engel & Just ook langs Zeeland. Ze zijn op 19 mei te zien in café de Koning, Middelburg.

poll

Pasen is belangrijker dan kerst

Pasen is belangrijker dan kerst

  • Eens (26%)
  • Oneens (74%)
626 stemmen