Leider van motorclub No Surrender aangehouden in Hulst, motoren in beslag genomen

update | videoHULST - De politie heeft woensdagochtend vroeg in Hulst één van de leiders van motorclub No Surrender aangehouden. De 41-jarige man, Rico R., wordt ervan verdacht samen met de eerder aangehouden leider van dezelfde motorclub leiding te geven aan een landelijk opererende criminele organisatie. 

Volledig scherm
Van het terrein van het clubhuis in Clinge worden inbeslaggenomen motoren afgevoerd © Camile Schelstraete

De No Surrender-leider is aangehouden in zijn woning.  De politie deed op drie locaties huiszoeking. Het gaat om de woning van de verdachte, zijn bedrijf en een café waar clubavonden van No Surrender worden gehouden. De zoekingen zijn gericht op het vinden van ondersteunend bewijsmateriaal en het verzamelen van informatie over criminele activiteiten in georganiseerd verband.

De andere nationale leider van No Surrender, Henk K., werd dinsdag 12 december aangehouden op verdenking van (zware) mishandeling, afpersing, bedreiging, diefstal met geweld en valsheid in geschrifte. Daar komt nu dus leiding geven aan een criminele organisatie bij. Hij zit nog altijd vast.

Volledig scherm
Clubhuis No Surrender in de Gravenstraat in Clinge © Camile Schelstraete
Volledig scherm
© Camile Schelstraete

De woensdagochtend aangehouden R. wordt ervan verdacht leiding te hebben gegeven aan een criminele organisatie onder de vlag van motorclub No Surrender. Het oogmerk van de criminele organisatie is onder anderen het plegen van geweldsdelicten en het bezit van en de handel in verdovende middelen.

De aanhouding maakt deel uit van een langer lopend onderzoek naar criminele activiteiten binnen motorclub No Surrender. De overheid heeft bijzondere aandacht voor criminele motorclubs en hun leden vanwege diverse incidenten en criminele activiteiten in het land. Het onderzoek richt zich niet enkel op individuen, maar op een structurele aanpak van criminele motorclubs. Meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.

Volledig scherm
Woning lid No Surrender © Camile Schelstraete
Volledig scherm
Van het terrein van het clubhuis worden inbeslaggenomen motoren afgevoerd © Camile Schelstraete
Volledig scherm
Van het terrein van het clubhuis worden inbeslaggenomen motoren afgevoerd © Camile Schelstraete
PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Reddingstunnel voor Julen (2) is klaar

    Reddings­tun­nel voor Julen (2) is klaar

    De brandweer in de Zuid-Spaanse provincie Málaga heeft een ‘lift’ laten maken voor het naar boven hijsen van het tweejarige jongetje Julen. Hij zit al ruim een week in een diepe, smalle put in de bergen. Specialisten van een mijnreddingsteam hopen hem te bevrijden via een schacht die naast de put wordt gegraven. Die verticale schacht is klaar, nu moet er nog enkele meters horizontaal gegraven worden naar de plek waar Julen vermoedelijk zit.

poll

Ik haat sneeuw

Ik haat sneeuw

  • Eens (34%)
  • Oneens (66%)
82 stemmen