Volledig scherm
PREMIUM
Aardenburg, 12-07-2019. Kunstenfestival Aardenburg. Gids Ad van Rijswijk bij een kunstwerk van Kasper de Vos. FOTO: © Boaz Timmermans © Boaz Timmermans

Kunstenfestival Aardenburg: kunstwerk in monumentale lindebomen moet weg

AARDENBURG - Als kunst mensen aan het denken moet zetten, dan is kunstenaar Kasper De Vos daar in elk geval in geslaagd. Zijn negen meter lange sculptuur van een arm, met botten van hout en aders en zenuwen van tuinslangen, heeft de gemeente Sluis wakker geschud. Het kunstwerk hing tot vrijdagmiddag in het monumentale lindenlaantje in de tuin van de Sint Baafskerk in Aardenburg. Maar het moest weg van de gemeente.

Het Kunstenfestival Aardenburg heeft het stadje sinds eind juni veranderd in een grote galerie. Op onverwachte plekken - binnen én buiten - kom je objecten tegen waarvan je denkt: hoort dit hier? Sponsen in de kiosk, een wapperende vlag met gaten(kaas) in de Sint Baafs, een abri in de Marktstraat of een ‘klei’-kraampje op de Markt: het zou zó maar kunnen. 

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Hulphond Vlissingse Sylvia met vuurwerk bekogeld; ‘het gebeurde in een vuurwerkvrije zone’
    PREMIUM

    Hulphond Vlissingse Sylvia met vuurwerk bekogeld; ‘het gebeurde in een vuurwerk­vrije zone’

    In december vermijdt Sylvia Hoving (56) uit Vlissingen zo veel mogelijk het gebied waar haar hulphond Quiandra werd bekogeld met vuurwerk. Haar hond functioneert nog goed als hulphond, maar zo loopt het niet altijd af. Elke decembermaand raken vijf hulphonden in Nederland dusdanig getraumatiseerd door vuurwerk dat ze hun baasje niet meer kunnen begeleiden. Dit heeft Stichting Gebruikers Assistentiehonden (SGA) onderzocht.

Poll

Ik word blij van een kerstpakket

Ik word blij van een kerstpakket

  • Eens (81%)
  • Oneens (19%)
164 stemmen