Volledig scherm
De twee Schotse Hooglanders zijn moeilijk te vangen. © Ziggy Marlissa

Klopjacht op ontsnapte Schotse Hooglanders in polders bij Baarland

BAARLAND - In en rond de polders van Baarland is al dagenlang een klopjacht op twee ontsnapte Schotse Hooglanders gaande. De dieren lopen sinds maandagavond los nadat – vermoedelijk – iemand het hek van hun wei aan de Quistkostsedijk had opengezet.

Woensdagmiddag was eigenaar Dennis Pollemans ter hoogte van de Zeedijk bij Hoedekenskerke dichtbij vangst van de kalveren. Een dierenarts met verdovingsgeweer slaagde er echter niet in om raak te schieten, waarna het duo weer vluchtte. Tegen vijven werd de ‘jacht’ afgeblazen. Donderdag waagt Pollemans een nieuwe poging.

De dieren zijn een half jaar oud en daarom nog erg schuw. Ze liepen sinds een ruime week buiten op een dijk van Natuurmonumenten die gepacht wordt door de familie Pollemans. 

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. Inzamelingsactie om vermiste Diana uit Goes te vinden: ‘We willen afscheid kunnen nemen’
  PREMIUM
  video

  Inzame­lings­ac­tie om vermiste Diana uit Goes te vinden: ‘We willen afscheid kunnen nemen’

  COLIJNSPLAAT - Mensen die hun geliefde kunnen begraven. Mariola en Edward Schmitz uit Goes zijn er stiekem jaloers op. Hun dochter Diana is al vermist sinds 13 januari, de dag dat ze vermoedelijk van de Zeelandbrug sprong en de dood vond in het ijskoude water. Haar lichaam is nooit gevonden en dat is voor het gezin onverteerbaar. Met een inzamelingsactie, die vandaag is gestart, hopen ze geld in te zamelen om haar te vinden. ,,Wij willen kunnen rouwen.”

Poll

Camperaars moeten overal kunnen staan

Camperaars moeten overal kunnen staan

 • Eens (39%)
 • Oneens (61%)
1455 stemmen