Volledig scherm
© Thinkstock

Huurprijzen in vrije sector in Zeeland naar recordhoogte

VLISSINGEN - De huurprijzen in de vrije sector zijn in Zeeland flink gestegen ten opzichte van hetzelfde kwartaal van vorig jaar. Dat blijkt uit onderzoek van online huurwoningaanbieder Pararius. Zeeland scoort na Flevoland het hoogst met een huurprijsstijging van meer dan tien procent.

Elk kwartaal analyseert Pararius de gemiddelde vierkantemeterprijzen voor huurwoningen in de vrije sector, op basis van zijn eigen database.  Randstadprovincies  zijn nog altijd het duurst: in Noord-Holland, Zuid-Holland en Utrecht betaalden nieuwe huurders het afgelopen kwartaal opnieuw het meest per vierkante meter per maand. Ook in Noord-Brabant, Zeeland, Limburg, Gelderland en Flevoland bereikten de huurprijzen voor nieuwe huurders een recordhoogte.

Dat de druk op de woningmarkt groot is, is ook op Pararius.nl zichtbaar. Het aantal woningzoekenden is het afgelopen kwartaal flink toegenomen ten opzichte van het kwartaal daarvoor. Ruim 40.000 woningzoekenden stonden in het derde kwartaal van 2017 ingeschreven, tegenover 24.000 in het tweede kwartaal.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

poll

Koningspaar mag nog wel wat vaker naar Zeeland komen

Koningspaar mag nog wel wat vaker naar Zeeland komen

  • Eens (90%)
  • Oneens (10%)
336 stemmen