Honderden zonnepanelen maken De Koegors duurzaam

VIDEOTERNEUZEN - Apparatuur in brandweerwagens, maar ook computers, verlichting en verwarming in gebouw De Koegors in Terneuzen vreten stroom.  Zoveel dat zelfs 744 zonnepanelen op het dak niet genoeg zijn om het helemaal van stroom te voorzien. 

De zonnepanelen leveren wél een flinke bijdrage aan de stroomvoorziening van de Koegors; evenveel als voor het verbruik van 57 huishoudens van vier personen in een jaar. Zelfs bij dikke mist, zoals gisteren. 

Volledig scherm
© Camile Schelstraete

Vanaf de grond is het grote zonnepanelenpark niet te zien, maar vanaf het bakje op de hoogwerker kregen twee uitverkoren leerlingen van de Antoniusschool in Axel en van de 'vakmanschapsroute' van het Centrum voor Toptechniek een fraai uitzicht op de zee van zonnepanelen én op de windturbines in de omgeving.

Sven de Bakker (11) en Martijn van Loon (15) mochten samen met wethouder  Frank van Hulle van Terneuzen de rode knop indrukken waarmee het zonnepanelenpark en de confettikanonnen in werking werden gezet en de toekijkende klasgenoten werden bedolven onder de confetti. Toen het drietal weer veilig op de grond stond kwam de solarauto van de Technische Universiteit Eindhoven voor gereden. Jaloers keken de leerlingen toe toen Sven en Martijn ook nog mochten instappen voor een ritje. 

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

poll

Ik geloof nog steeds

Ik geloof nog steeds

  • Eens (55%)
  • Oneens (45%)
597 stemmen