Volledig scherm
PREMIUM
Hugo Vandenheede in gedachten verzonken, tijdens de uitwedstrijd bij Harkemase Boys. © Orange Pictures

Het is geen grote verrassing, dat de bom barst in Hoek

HOEK - Hugo Vandenheede stapte maandag op bij Hoek. De trainer werd eind december aangesteld als opvolger van Dennis de Nooijer, maar trok nog geen acht maanden later de deur achter zich dicht. Een reconstructie van een kort huwelijk.

Kwam het vertrek van Hugo Vandenheede bij Hoek als een verrassing? Voor de buitenwereld misschien wel, maar intern stonden weinig mensen bij de club er van te kijken. Want het was al langer rumoerig bij de derdedivisionist, waar de trainer en een aantal spelers al een tijd niet op één lijn zaten. Maandagavond trok de Belg zijn conclusies en zette een punt achter zijn korte periode in Hoek.

Wat ging er allemaal aan vooraf? Dan moeten we eigenlijk terug naar december van het vorig jaar, als Hoek beslist om Dennis de Nooijer te ontslaan en diens assistent Giovanni Siereveld zich solidair verklaart en opstapt. Voor veel spelers is dat een klap in het gezicht. Als een groepje spelers een paar dagen later rond de tafel zit met voorzitter Art van der Staal en de technische commissie wordt één ding al heel snel duidelijk: de selectie wil geen Belg als nieuwe trainer. Hoek praat met de bij Kozakken Boys ontslagen Jasper de Muijnck, maar dat leidt niet tot een akkoord. Met Hugo Vandenheede – inderdaad, een Belgische trainer – komt de club er wel uit.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Poll

Boeren zijn te ver gegaan in hun protest

Boeren zijn te ver gegaan in hun protest

  • Eens (43%)
  • Oneens (57%)
58 stemmen