Groene Ster na strafschoppen in halve finale KNVB beker

VIDEOROTTERDAM - Bijna drie jaar geleden bereikte Groene Ster Vlissingen voor het eerst in de clubhistorie de halve finale van de KNVB beker, waarin Hovocubo vervolgens veel te sterk was (0-7). Vrijdagavond herhaalden de Zeeuwse zaalvoetballers dat kunstje en schaarden zich dankzij een overwinning op TPP/Feyenoord Futsal bij de laatste vier in het bekertoernooi. Het duel eindigde in 2-2, waarna Groene Ster de strafschoppen beter nam.

Het was een knappe prestatie van de Vlissingers, zeker gezien de personele bezetting in het Topsportcentrum in Rotterdam, naast stadion De Kuip. Saïd Bouzambou en Khalid El Hattach vertrokken deze week naar Indonesië en maken geen deel meer uit van de selectie. Daarnaast ontbraken ook Mourad Azzanagui (blessure), Joran Maliepaard en Achraf Laabich. De laatste twee zijn op trainingskamp, met respectievelijk Duiveland en Dosko.

Zonder het vijftal kwam Groene Ster, dat afgelopen week een trainingskamp in Marokko belegde, zeker in de eerste helft goed voor de dag tegen TPP/Feyenoord Futsal, de nummer acht van de eredivisie. Na acht minuten opende Badr Belhadj de score, vervolgens zette Salim Sandee de 0-2 op het scorebord. Voor rust kreeg Groene Ster uit een 10-metertrap een uitgelezen mogelijkheid om de marge nog verder te vergroten, maar de inzet van Josimar Pattinama werd gestopt door doelman Koen van der Leeden gestopt. Daardoor stond het halverwege 0-2 en was het duel nog niet gespeeld.

Volledig scherm
De spelers van Groene Ster Vlissingen krijgen voor de tweede keer in de clubhistorie de kans om de bekerfinale te bereiken. © Paul ten Hacken

Groene Ster wist die marge van twee treffers lang vast te houden, tot Soufian Charraoui zes minuten voor het einde de 1-2 binnenschoot. Daarmee was de spanning terug en dat was helemaal het geval toen Mo Amin Chaali voor de gelijkmaker (2-2) tekende. Dat werd ook de eindstand, waardoor strafschoppen de beslissing moesten brengen. Namens Groene Ster miste Josimar Pattinama de derde penalty, maar Hoessein Bouzambou, Hicham el Kaddouri, Hicham Azzanagui, Reginio Resida en Abdoe Abdenbi scoorden wel. Bij een stand van 6-7 werd de zesde strafschop van TPP gestopt door doelman Youssef Ben Sellam, waardoor Groene Ster zich voor de tweede keer plaatste voor de halve finale van de KNVB beker. De club kan nu opnieuw geschiedenis schrijven, als het voor de eerste keer de eindstrijd zou weten te bereiken.

Zware tegenstander

De ploeg van coach Samir Yaqoobi weet wel dat het een zware tegenstander zal loten in de halve finale, want ook FC Eindhoven (koploper in de eredivisie), Hovocubo (de nummer drie) en Futsal Apeldoorn (op dit moment vierde) schaarden zich bij de laatste vier. Eerder deze week won FC Eindhoven in de eerste kwartfinale met 8-0 van Tigers Roermond Yildrim Group. Vrijdagavond verpulverde Hovocubo het kansloze Zeemacht - de hekkensluiter in de eredivisie - met 15-4. Futsal Apeldoorn schakelde ASV Lebo uit. Het duel eindigde in 3-3, waarna de bezoekers de strafschoppen beter namen. Zoals Groene Ster dat ook deed, in de schaduw van De Kuip.

Volledig scherm
Josimar Pattinama (links) miste gisteravond een strafschop, maar bereikte wel de halve finale van de KNVB beker met Groene Ster Vlissingen. © Dirk-Jan Gjeltema
PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Poll

Camping zonder wifi is leuker

Camping zonder wifi is leuker

  • Eens (53%)
  • Oneens (47%)
491 stemmen