Volledig scherm
De Abdij in Middelburg. © PZC

Gesjoemel met fractiegeld PVV besproken achter gesloten deuren

MIDDELBURG - Het rapport van KPMG over gesjoemel met fractiegeld door de PVV-Statenfractie is maandagavond achter gesloten deuren besproken door de commissie Integriteit van Provinciale Staten. 

De commissie Integriteit adviseert de Staten over de lessen die uit het KPMG-rapport te trekken zijn. Hoewel de vergaderingen van de Staten en zijn commissies in principe openbaar zijn, besloot een meerderheid van de commissie Integriteit in beslotenheid over de gevoelige kwestie te willen praten. Alleen D66'er Ton Veraart vond dat hiervoor geen aanleiding was. ,,Alle stukken die wij hier bespreken zijn openbaar, dus waarom zou het bespreken ervan achter gesloten deuren moeten gebeuren”, vroeg hij zich af. 

De andere leden van de commissie wilden liever buiten aanwezigheid van de pers over het rapport spreken. Als redenen werden genoemd dat er personen in het geding zijn, dat men zich vrijer voelt zich te uiten tijdens een besloten vergadering en dat het geen 'politieke’ commissievergadering betreft. Bovendien wordt het advies uiteindelijk toch in de openbaarheid tijdens de Statenvergadering besproken, aldus een meerderheid van de commissieleden. 

Het onderzoeksbureau KPMG bracht in juli een rapport uit over de manier waarop de PVV geld voor werk van de Statenfractie was besteed. KPMG concludeerde ‘dat de PVV op een aantal punten tegen de provinciale regels heeft gehandeld’. Aanleiding voor onderzoek waren beschuldigingen van Zeeuwse PVV’ers aan het adres van hun lijsttrekker Peter van Dijk. 

Het rapport van KPMG en het advies van de commissie Integriteit staan op de agenda van de Statenvergadering van 20 september.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Poll

Ik steun de acties van het ziekenhuispersoneel

Ik steun de acties van het ziekenhuispersoneel

  • Eens (91%)
  • Oneens (9%)
1415 stemmen