Gemist? Familie zoekt nog altijd naar vermiste Diana | PVV’ers weigeren op te stappen, zelfs na motie

Het nieuws in Zeeland vandaag gemist? Geen probleem. Wij zetten de belangrijkste onderwerpen van vrijdag 20 september nog even voor je op een rij.

Familie wil via inzamelingsactie alsnog het lichaam van Diana vinden (premium) - Mensen die hun geliefde kunnen begraven. Mariola en Edward Schmitz uit Goes zijn er stiekem jaloers op. Hun dochter Diana is al vermist sinds 13 januari, de dag dat ze vermoedelijk van de Zeelandbrug sprong en de dood vond in het ijskoude water. Haar lichaam is nooit gevonden en dat is voor het gezin onverteerbaar. Met een inzamelingsactie, die gisteren is gestart, hopen ze geld in te zamelen om haar te vinden. ,,Wij willen kunnen rouwen.”

Benzineprijs stijgt: waar in Zeeland kun je nog goedkoop tanken? (premium) - Tanken is al een tijdje niet goedkoop meer. Maar door de drone-aanval op twee olie-installaties in Saudi-Arabië kan het volgens kenners écht een duur grapje worden. Al denken sommigen er anders over. Toch reden genoeg om uit te zoeken waar je in Zeeland nog goedkoop kunt tanken.

PVV’ers Van Dijk en Bosch weigeren op te stappen, ondanks snoeiharde moties van afkeuring - In het hardste debat in jaren hebben PVV’ers Peter van Dijk en Vincent Bosch vrijdag in Provinciale Staten beiden hun excuses aangeboden voor fouten die ze hebben gemaakt, maar ze weigeren op te stappen, ook nadat ze beiden een breed gesteunde motie van afkeuring aan hun broek kregen.

Camperaars stuiten in Zeeland regelmatig op een volle camperplaats (premium) - Toeristen die met hun camper Zeeland bezoeken, stuiten regelmatig op een volle camperplaats. De camperaars moeten uitwijken naar een camping of naar een camperplaats buiten de provincie.

Extra controles op illegale straatraces in Hoek - De politie is de komende tijd extra alert op straatraces in de gemeente Terneuzen. Deelnemers en bezoekers riskeren een boete van 160 euro, waarschuwt de politie.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Nomineer nu je leraar of lerares! Wie neemt de PZC-wisselbokaal over van Hafid Draoui?

    Nomineer nu je leraar of lerares! Wie neemt de P­ZC-wisselbo­kaal over van Hafid Draoui?

    HULST - Hafid Draoui (50) uit Hulst krijgt altijd even vleugels als hij terugdenkt aan het moment dat hij de PZC-wisselbokaal omhoog hield. ,,Het was een heerlijk gevoel.” De leraar Frans van het Reynaertcollege in Hulst werd vorig jaar uitgeroepen tot beste leraar van Zeeland. Nu geeft hij het stokje over: alle Zeeuwse middelbare scholieren kunnen vanaf vandaag weer zijn of haar favoriete docent nomineren.

Poll

Ik blijf mijn zorgverzekeraar trouw

Ik blijf mijn zorgverzekeraar trouw

  • Eens (84%)
  • Oneens (16%)
91 stemmen