Volledig scherm
© Waterschap Scheldestromen

Duinpaden Cadzand-Bad weggespoeld tijdens storm

CADZAND-BAD - Het bleek uiteindelijk niet zo’n goed idee, de komst van asfaltpaden richting het strand bij Cadzand-Bad. De strandopgangen werden ruim een jaar geleden aangelegd tijdens het omvangrijke kustversterkingswerk bij de badplaats, tegelijkertijd met de nieuwe wandel- en fietspaden bovenop de duinen. 

Tijdens de storm en het hoog water van afgelopen week spoelden ze weg. Althans: het zand eronder werd weggeslagen, waardoor het asfalt in grote stukken brak. Het gaat om twee strandopgangen tussen paviljoen De Piraat en de nieuwe jachthaven. ,,We leggen er geen nieuw asfalt voor terug, want dat blijkt niet best te werken”, geeft woordvoerder Arjan Goossen van waterschap Scheldestromen aan. ,,Er komen wel nieuwe paden, maar dan in de vorm van stelcomplaten. Dat zijn platen van ongeveer een vierkante meter, die gemakkelijk zijn terug te leggen als dit soort situaties zich voordoen. We gebruiken ze vaker.”

Wanneer die platen worden neergelegd, is nog niet bekend, zegt Goossen. ,,Rijkswaterstaat gaat dit jaar het strand opspuiten. Misschien dat we het werk combineren, maar dan moeten we eerst uitzoeken en afspreken wanneer dat dan gebeurt.” De paden leiden overigens niet naar een strandpaviljoen, dus bevoorrading komt niet in gevaar. En er liggen andere opgangen in de buurt, dus wandelaars hoeven voorlopig maar een klein stukje om. 

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Rechtszaak vermoorde loodgieter: Verdachte zwaait lachend naar moeder op tribune, achter de nabestaanden
    teruglezen

    Rechtszaak vermoorde loodgieter: Verdachte zwaait lachend naar moeder op tribune

    BREDA/STEENBERGEN - De politie heeft nieuw bewijs in het onderzoek naar de vermissing op 2 juni 2019 van de Belgische loodgieter Johan van der Heyden. Een van de verdachten, een 18-jarige vrouw uit Steenbergen, heeft een belastende verklaring afgelegd over de rol van drie medeverdachten onder wie haar 39-jarige moeder en de (hoofd)verdachten Wanda van R. en haar partner Nicky S. Volg de rechtszaak live hieronder via Twitter.

Poll

Ik word somber van de winter

Ik word somber van de winter

  • Eens (51%)
  • Oneens (49%)
3943 stemmen