Volledig scherm
Sven Vermeulen in de bus, die uiteindelijk rechtsomkeert moest maken.

Bus met Zeeuwse hardlopers voor niks naar Rotterdam na afgelasten Bruggenloop bij de Kuip

VLISSINGEN -  Tientallen Zeeuwse hardlopers zijn vandaag voor niets naar Rotterdam afgereisd om deel te nemen aan de Bruggenloop. Aan de hardloopwedstrijd zouden 12.000 atleten meedoen, onder wie meer dan honderd Zeeuwen.  Op het laatste moment werd de loopwedstrijd afgelast vanwege het slechte weer.

Om 12.30 uur was een bus met tientallen atleten vertrokken vanuit Vlissingen, maar nog voordat Rotterdam was bereikt, werd bekend dat het evenement toch niet door zou gaan. Op de website liet de organisatie weten dat zij vanwege het slechte weer onvoldoende gegarandeerde veiligheid op en rondom het parcours kon bieden. ,,Hoewel winters weer uitstekend past bij de beoogde kerstsfeer van deze loopbelevenis, acht de organisatie het niet verantwoord om 12.000 lopers van start te laten gaan.'' 

De Zeeuwse deelnemers werden per sms ingelicht. ,,We balen er enorm van, de stemming  is onder het nulpunt'', was de eerste reactie van Arthur van  Aartsen uit Middelburg. Hij leefde maandenlang toe naar de hardloopwedstrijd over 15 kilometer over onder meer de Brienenoordbrug. De start en finish zouden bij de Rotterdamse Kuip zijn.

Ook andere sporten hebben te lijden onder het slechte weer. Eerder werden al alle amateurvoetbalwedstrijden in Zeeland afgelast.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

poll

Ik geloof nog steeds

Ik geloof nog steeds

  • Eens (55%)
  • Oneens (45%)
589 stemmen