Volledig scherm
PREMIUM
DJ David Toubiana draait tijdens één van de eerste edities van Glorification. © Reza Geleedst

‘Burgemeester wilde ons van de straat houden: doe dan maar een housefeest!’

Mijn FotoGOES - De foto moet ergens halverwege de jaren ‘90 zijn gemaakt. DJ David Toubiana draait tijdens één van de eerste edities van housefeest Glorification in Heinkenszand. Het feest dat werd opgezet door een stel jongens uit dat dorp. Reza Geleedst was één van hen.

Iedereen heeft wel een foto waar een verhaal achter zit. Dat verhaal tekenen wij graag op. Vandaag Reza Geleedst over de begindagen van het nog altijd bestaande dancefeest Glorification.

Glorification, het dancefeest dat komende zaterdag z’n 25ste verjaardag viert, heeft in de loop der jaren de nodige transformaties ondergaan, maar Geleedst kijkt nog meer veel genoegen terug op de beginjaren. Hij zat in 1994 bij een groepje jongens van 17 en 18 jaar dat de lokale soos een beetje was ontgroeid. ,,Wat kan ik doen om jullie van de straat te houden?’’, vroeg toenmalig burgemeester Jan Bart Mandos. ,,Daar hadden we wel een antwoord op’’, zegt Geleedst. ,,Wij wilden een housefeest organiseren. ’Nou, dan gaan we dat doen’, zei de burgemeester. Ik weet niet of hij wel wist wat hij zei.’’

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Vader (67) 'Ruinerwold' schreef zijn eigen evangelie op internet, verdachte voorgeleid

    Vader (67) 'Ruinerwold' schreef zijn eigen evangelie op internet, verdachte voorgeleid

    De 67-jarige vader die vorige week met zes meerderjarige kinderen werd gevonden in een huis in Ruinerwold wordt vandaag voorgeleid bij de rechter-commissaris. Hij hoort dan of hij langer moet blijven vastzitten, nadat hij donderdag was aangehouden. Hij wordt verdacht van het medeplegen van wederrechtelijke vrijheidsberoving, mishandeling in de zin van het benadelen van de gezondheid van anderen en van witwassen.

Poll

Een ruilcadeau met Sinterklaas is geen cadeau

Een ruilcadeau met Sinterklaas is geen cadeau

  • Eens (30%)
  • Oneens (70%)
395 stemmen