Volledig scherm
PREMIUM
Theo Postema en Koos Verton (r) knutselen papieren bloemen. © Ruben Oreel

Bij Het Tuinhuis is vergeetachtig het nieuwe normaal. En dat is wel zo prettig.

ReportageVLISSINGEN - De mensen die in Het Tuinhuis komen, hebben allemaal wel ‘iets’. Moeite met onthouden, met organiseren, met plannen. Emoties die opvlammen, soms uit het niets. Veranderingen in de persoonlijkheid. Vaak is het de omgeving die het eerst opmerkt: dit is niet gewoon ouder worden. Hier is iets ànders aan de hand.

Het is donderdag. Rondom de tafel op het terras van Het Tuinhuis van WVO Zorg, naast het groene gazon met de bloemenrand, zitten drie mannen en zes vrouwen. Gemiddelde leeftijd: rond de tachtig. Frans, de oudste, is negentig. Vrijwilligster Ingrid Morsink heeft zelf een tuintje hier op volkstuincomplex Levenslust in Vlissingen. Elke week assisteert ze bij de donderdaggroep, voor mensen met beginnende dementie. ,,’s Morgens maken we samen heerlijke soep en die eten we dan bij de lunch”, vertelt ze terwijl ze koffie inschenkt.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Drie gevallen coronavirus in Frankrijk: RIVM ontkent dat patiënt in Nederland is geweest
    'Meer besmettingen verwacht'

    Drie gevallen coronavi­rus in Frankrijk: RIVM ontkent dat patiënt in Nederland is geweest

    In Frankrijk zijn drie gevallen van het besmettelijke coronavirus opgedoken: twee in Parijs en één in Bordeaux. Dat meldt de Franse minister van Volksgezondheid. Volgens Agnès Buzyn zijn het de eerste gevallen die bekend zijn in Europa. Twee van de drie patiënten zijn familie van elkaar. Een van de patiënten, een 48-jarige man met Chinese roots, is opgenomen in een ziekenhuis in Bordeaux. Een artsendienst meldt via Facebook dat de man heeft verklaard op reis te zijn geweest naar China en via Nederland is teruggereisd. Iets wat het RIVM heeft uitgezocht en ontkent.

Poll

Wij willen een kazerne, geen compensatie

Wij willen een kazerne, geen compensatie

  • Eens (72%)
  • Oneens (28%)
708 stemmen