Lieven Gevaert voor aanvang van zijn eerste training bij Hoek
Volledig scherm
Lieven Gevaert voor aanvang van zijn eerste training bij Hoek © Barry van der Hooft

Belg Gevaert (42) is nieuwe trainer van Hoek; Destorme stopt per direct

HOEK - Lieven Gevaert wordt de nieuwe trainer van HSV Hoek. De 42-jarige Belg is de opvolger van zijn landgenoot Hugo Vandenheede, die ruim twee weken geleden plotseling opstapte bij de derdedivisionist. Gevaert zat sinds begin mei zonder club, nadat hij was ontslagen bij fusielclub Mandel United. Twee weken geleden was Gevaert toeschouwer bij het oefenduel tussen Hoek en FC Knokke, zaterdag zag hij het bekerduel met SV TOP.

Een assistent heeft Gevaert voorlopig nog niet, want David Destorme is per direct gestopt bij Hoek. De oud-prof fungeerde de afgelopen twee weken na het vertrek van Hugo Vandenheede als interim-trainer, gaf aan de functie van hoofdtrainer te ambiëren, maar was voor de technische commissie geen optie. Destorme wilde donderdagavond niet ingaan op zijn redenen om te stoppen.

Assistent-trainer David Destorme is per direct gestopt bij Hoek.
Volledig scherm
Assistent-trainer David Destorme is per direct gestopt bij Hoek. © Boaz Timmermans

Lambert deed dat wel. ,,Wij vinden het jammer dat David gestopt is, het is zijn keuze’’, zei het lid van de technische commissie. ,,Hij was voor ons op dit moment geen kandidaat om hoofdtrainer te worden, ook omdat hij nog niet over het vereiste diploma beschikt.’’ Dat ligt echter iets anders. Destorme heeft wel het hoogste diploma, maar moet nog vijf punten halen om zijn licentie weer te vernieuwen.

Hoek leek eerst aan een constructie te werken, waarbij Destorme zou worden opgeleid door ‘adviseur’ Trond Sollied. Bij de derdedivisionist rekenden ze vorige week nog op de komst van de ervaren coach, maar de Noor bedankte uiteindelijk. Vervolgens werd meteen doorgeschakeld naar Gevaert, met wie de club donderdagmiddag tot een akkoord kwam.

Kort daarna liet Destorme weten te stoppen. Gevaert stapte daardoor iets voor 19.00 uur alleen het veld op, nadat hij kennis had gemaakt met de selectie en staf. Zaterdag wordt hij op de bank geassisteerd door Lambert, als de competitie begint met een thuiswedstrijd tegen FC Lisse.

Met Gevaert, die momenteel de cursus Uefa Pro Licence volgt, haalt Hoek een gedreven oefenmeester in huis, die ondanks zijn jonge leeftijd al tien jaar hoofdtrainer is. In die periode bouwde hij een fraai palmares op. Gevaert voetbalde zelf bij Deinze en Waregem en begon in 2009 als trainer bij Dikkelvenne. Met die club werd hij drie keer kampioen en haalde hij drie keer de eindronde. In 2016 ging Gevaert aan de slag bij Ingelmunster en promoveerde meteen naar de Tweede Klasse Amateur, een niveau dat redelijk te vergelijken is met de Nederlandse derde divisie.

Ingelmunster fuseerde met Izegem tot Mandel United, maar Gevaert bleef de hoofdtrainer. Promoveren zat er twee seizoenen op rij net niet in. Mandel United werd twee keer tweede, haalde twee keer de nacompetitie, maar strandde ook twee keer in het zicht van de haven. De laatste nacompetitie met Mandel United maakte hij niet meer mee. Nadat Gevaert met zijn ploeg na een nek-aan-nekrace als tweede was geëindigd achter Sint-Eloois-Winkel besloot het bestuur hem te ontslaan. Zijn assistent mocht proberen om via de nacompetitie te promoveren, maar kreeg dat niet voor elkaar.

Quote

Zijn communica­tie is prima en wij denken dat hij heel goed bij deze groep past

Jacky Lambert

Twee dagen na het vertrek van Hugo Vandenheede, die op maandag 5 augustus opstapte, zat Lieven Gevaert op de tribune in Hoek tijdens het oefenduel met FC Knokke. Zaterdag was hij ook aanwezig bij het bekerduel tussen SV TOP en Hoek (2-6). ,,We hebben goede gesprekken met hem gevoerd’’, legde Jacky Lambert, lid van de technische commissie uit. ,,Hij heeft bij Mandel United onder druk moeten presteren en maakte op ons een heel gedegen indruk. Dat hij nu verschillende wedstrijden heeft gezien is een voordeel. Zijn communicatie is prima en wij denken dat hij heel goed bij deze groep past.’’

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. LIVE | ‘Dodental VS gestegen tot boven de 100.000', OM gaat stuwmeer strafzaken zelf afdoen

    LIVE | ‘Dodental VS gestegen tot boven de 100.000', OM gaat stuwmeer strafzaken zelf afdoen

    Er zijn in de afgelopen 24 uur 15 nieuwe sterfgevallen gemeld bij het RIVM en 7 nieuwe ziekenhuisopnames. Een daling ten opzichte van gisteren. Sportscholen, sauna’s, sportkantines en casino’s mogen onder voorbehoud op 1 juli weer open en niet pas op 1 september, aldus premier Mark Rutte na overleg met het crisisteam. Ook vandaag houden we je in ons liveblog op de hoogte van het laatste coronanieuws. Lees hier het oude blog terug.

Poll

Ik heb ook weleens ruzie met de buren

Ik heb ook weleens ruzie met de buren

  • Eens (24%)
  • Oneens (76%)
209 stemmen