Volledig scherm
Aanslag op het gemeentehuis Lingewaard in Bemmel. Auto is hoofdingang binnengereden. Op de bijrijdersstoel ligt een gasfles. © Roland heitink

Auto rijdt expres gemeentehuis Lingewaard in, bestuurder komt om

Een automobilist is in de nacht van dinsdag op woensdag met opzet het gemeentehuis van Lingewaard, gevestigd in het Gelderse Bemmel, binnengereden. Direct nadat de auto het pand inreed, brak er brand uit. De politie meldt dat de bestuurder is omgekomen.

Volgens de brandweer is een gasfles gevonden die op de bijrijdersstoel lag. ,,Of dat iets met de brand te maken heeft, is niet zeker, maar wel erg waarschijnlijk'', aldus een woordvoerder van de brandweer.

De brand was rond 03.00 uur onder controle. De auto, het vuur, de rook en het bluswater hebben wel voor ernstige schade gezorgd. Daarom gaat het gemeentehuis woensdag niet open.

De politie is ter plekke bezig met onderzoek naar het voorval. De brandweer probeert om zo snel mogelijk alle rook uit het gebouw te krijgen, om de schade te beperken.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. LIVE | Nederland omgeven door besmettingen, minister sluit ‘drastische maatregelen’ niet uit
    VIDEO

    LIVE | Nederland omgeven door besmettin­gen, minister sluit ‘drastische maatrege­len’ niet uit

    Het coronavirus grijpt steeds verder om zich heen in Europa en komt ook dichter en dichterbij Nederland. Vandaag werden in onder andere Noorwegen en Griekenland de eerste besmettingen vastgesteld en in Duitsland kwamen er de afgelopen 24 uur zeker negen besmettingsgevallen bij. We houden je op de hoogte in ons liveblog. De gebeurtenissen van de afgelopen dagen lees je hier terug.

Poll

Verplichten van rookmelders is betutteling

Verplichten van rookmelders is betutteling

  • Eens (30%)
  • Oneens (70%)
164 stemmen