Volledig scherm
© stock.xchng

Arjen Westeneng genomineerd voor titel beste greenkeeper

NIEUW- EN SINT JOOSLAND -  Nieuw- en Sint Jooslander Arjen Westeneng is één van de vier genomineerden die kans maakt op de titel Greenkeeper of the Year. 

Alsof hij de Nobelprijs voor de Vrede heeft gekregen: zo voelt de nominatie, zegt Arjen Westeneng. Grapje natuurlijk, maar stiekem is de Nieuw- en Sint Jooslander toch apetrots op het feit dat hij donderdag tot op het podium staat met nog maar drie andere toppers uit het greenkeeperswereldje. Westeneng is de man die, samen met zijn team, het gras groen en gezond houdt op de golfbanen van De Woeste Kop in Axel.  Afgelopen zomer kreeg hij bericht dat iemand - wie weet Westeneng niet - hem voorgedragen had. Alleen dat al was een opsteker: kennelijk was zijn talent om met gras om te gaan, opgevallen. In de Greenkeeper of the Year competitie gaat het niet alleen om het mooiste, groenste gras. Er is veel aandacht voor het milieu. Gras dat in de zomer gewoon een beetje geel mag worden, omdat er niet voortdurend gesproeid wordt bijvoorbeeld.  Vanzelfsprekend is ook een ruimhartig gebruik van chemische middelen taboe. En uiteraard moet het gras er netjes verzorgd bij staan.

Donderdag wordt op een groot symposium in Driebergen bekendgemaakt wie die winnaar is. ,,Het is een eretitel, maar er zijn ook leuke dingen aan verbonden", weet Westeneng. De winnaar van vorig jaar mocht een weekeindje de voetbalvelden van Real Madrid in Barcelona bekijken. ,,Verder zijn er sponsors aan verbonden en kun je gevraagd worden kennis over te dragen aan jonge greenkeepers. Kort gezegd: je bent ambassadeur van het prachtige greenkeepersvak."

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. Perry Kentin had Zeeland bijna verlaten: ‘Mijn zwemspullen liggen altijd op de achterbank’
  PREMIUM
  Werken in Zeeland

  Perry Kentin had Zeeland bijna verlaten: ‘Mijn zwemspul­len liggen altijd op de achterbank’

  GOES - Vakanties gaan altijd te snel voorbij. Voor je het weet, sta je weer in de rij van de koffieautomaat. En verdwijnt dat relaxte gevoel als sneeuw voor de zon. Toch hoeft dat niet. Ondernemer Perry Kentin (43) uit Goes bouwt dagelijks een relaxmomentje in. ,,Mijn zwemspullen liggen altijd op de achterbank van de auto. Dat is het mooie van Zeeland. Je kunt overal wel een duik maken.”
 2. Esmee Sijnesael keerde terug naar Zeeland: ‘Geen pizza meer op dinsdagavond was wel even wennen’
  PREMIUM
  VIDEO

  Esmee Sijnesael keerde terug naar Zeeland: ‘Geen pizza meer op dinsdag­avond was wel even wennen’

  MIDDELBURG - Net als tientallen andere provinciegenoten vertrok Esmee Sijnesael na haar middelbare school uit Zeeland naar de grote stad. Het werd Breda, waar ze als 17-jarige aan de opleiding Communicatie en Multimedia Design begon. Waar veel van haar leeftijdsgenoten Zeeland definitief vaarwel zegden, keerde de Zeeuws-Vlaamse na haar studie meteen terug. ,,Het had ook anders kunnen lopen, maar ik voel me thuis in Zeeland. Ik ben toch echt een Zeeuw.”

Poll

Mijn vader is een toffe peer

Mijn vader is een toffe peer

 • Eens (77%)
 • Oneens (23%)
391 stemmen