Volledig scherm
© Camile Schelstraete

Antwerpen moet grote haven krijgen

ANTWERPEN - De aanleg van een nieuwe haven op de plek van het Scheldedorp Doel, het Saeftinghedok, is de enige optie voor grote containerrederijen als MSC en Maersk.

Philippe Oyen en Eddy Wouters van de Antwerpse Scheepvaartvereniging stellen in de Vlaamse krant De Tijd: 'De keuze is aan de Vlaamse regering: aansluiten bij de topwereldhavens dankzij het Saeftinghedok of afglijden naar een secundaire rol'.

De Vlaamse regering laat acht mogelijkheden onderzoeken voor uitbreiding van de containeroverslag in Antwerpen. Het Saeftinghedok is er één van. De studie is in gang gezet na succesvolle procedures tegen aanleg van dit dok, onder meer door actiegroep Doel 2020.

Begin 2018 maakt Vlaanderen een voorlopige keuze bekend. De Antwerpse Scheepvaartvereniging geeft met de ingezonden brief een schot voor de boeg. Het Saeftinghedok geniet de voorkeur, omdat daar de overslag kan worden geconcentreerd, de nieuwe generatie containerschepen (van 400 meter lang) zonder sluispassage kan komen en de achterlandverbindingen er goed zijn, met name voor spoor en binnenvaart. Voor andere opties 'komen reders hun bed niet uit', aldus Oyen en Wouters.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Vader (67) 'Ruinerwold' schreef zijn eigen evangelie op internet, verdachte voorgeleid

    Vader (67) 'Ruinerwold' schreef zijn eigen evangelie op internet, verdachte voorgeleid

    De 67-jarige vader die vorige week met zes meerderjarige kinderen werd gevonden in een huis in Ruinerwold wordt vandaag voorgeleid bij de rechter-commissaris. Hij hoort dan of hij langer moet blijven vastzitten, nadat hij donderdag was aangehouden. Hij wordt verdacht van het medeplegen van wederrechtelijke vrijheidsberoving, mishandeling in de zin van het benadelen van de gezondheid van anderen en van witwassen.

Poll

Een ruilcadeau met Sinterklaas is geen cadeau

Een ruilcadeau met Sinterklaas is geen cadeau

  • Eens (29%)
  • Oneens (71%)
392 stemmen