Volledig scherm
PREMIUM
De Rederijkers zetten dichter André Vroegindeweij in de spotlights. Hij maakt gedichten bij actuele gebeurtenissen op Schouwen-Duiveland. © Marieke Mandemaker

André is Flakkeeënaar in hart en nieren, maar deelt zijn passies graag met Zeeuwen

ZIERIKZEE - Hij scheurde dinsdagavond nog van Middelharnis naar Zierikzee. Om te repeteren met de Rederijkers. André Vroegindeweij, ook bekend als de kleine dichter en leverancier van korte verhalen ofwel ‘beschouwenaartjes’, is op vele manieren verbonden met het Zeeuwse land.

Een verhaal of column in de PZC kan voor de in Middelharnis wonende Vroegindeweij (56) genoeg zijn om aan het dichten te slaan. Een emodichter noemt hij zichzelf. Emoties en mensen vormen de kern van zijn gedichten. ,,Ik zie iets, lees iets en dan komt het er uitrollen.” 

Voor hem geen urenlange schrijfsessies of andere moeizame acties om zijn gedichten tot het hoogste niveau te tillen. ,,De regels komen vanzelf. Ik ben opgehouden me daar over te verwonderen. Zie ik een onderwerp en kan ik daar in één keer vier regels over maken, dan ga ik op zo'n onderwerp door.”

Poll

Wij willen een kazerne, geen compensatie

Wij willen een kazerne, geen compensatie

  • Eens (71%)
  • Oneens (29%)
1487 stemmen