De Rederijkers zetten dichter André Vroegindeweij in de spotlights. Hij maakt gedichten bij actuele gebeurtenissen op Schouwen-Duiveland.
Volledig scherm
PREMIUM
De Rederijkers zetten dichter André Vroegindeweij in de spotlights. Hij maakt gedichten bij actuele gebeurtenissen op Schouwen-Duiveland. © Marieke Mandemaker

André is Flakkeeënaar in hart en nieren, maar deelt zijn passies graag met Zeeuwen

ZIERIKZEE - Hij scheurde dinsdagavond nog van Middelharnis naar Zierikzee. Om te repeteren met de Rederijkers. André Vroegindeweij, ook bekend als de kleine dichter en leverancier van korte verhalen ofwel ‘beschouwenaartjes’, is op vele manieren verbonden met het Zeeuwse land.

  1. Niet De Beentjes van Sint-Hildegard maar Bumperkleef pakt meeste Gouden Kalf-nominaties

    Niet De Beentjes van Sint-Hildegard maar Bumper­kleef pakt meeste Gouden Kalf-nominaties

    De zwartkomische thriller Bumperkleef, over een gezin dat tijdens een autorit wordt geterroriseerd door een andere weggebruiker, haalt dit jaar de meeste nominaties voor een Gouden Kalf op. De film van Lodewijk Crijns met Jeroen Spitzenberger en Anniek Pheifer, kan onder meer beeldjes winnen in de categorieën beste film, beste regie en beste camerawerk. De Belofte van Pisa, Mi Vida en Kapsalon Romy scoorden elk vier nominaties. Het jaarlijkse Gouden Kalveren Gala vindt vrijdag plaats in Utrecht.

Poll

Stoken van hout in haard moet verboden worden

Stoken van hout in haard moet verboden worden

  • Eens (45%)
  • Oneens (55%)
1276 stemmen

Poll

Heerlijk, die herfst!

Heerlijk, die herfst!

  • Eens (55%)
  • Oneens (45%)
972 stemmen