Volledig scherm
Show Raveleijn © Efteling

100 uur taakstraf en Efteling-verbod voor dierenactivisten die paardenshow saboteerden

KAATSHEUVEL - De twee mannen en twee vrouwen die zondagmiddag in de Efteling werden gearresteerd omdat ze actie voerden bij paardenshow Raveleijn, hebben een taakstraf gekregen van 100 uur. Ook mogen ze drie maanden niet in de Efteling komen. Dat meldt het Openbaar Ministerie (OM).

De vier maken deel uit van de internationale actiegroep Vegan Strike Group, die actie voert tegen dierenmisbruik. Ze klommen zondagmiddag tijdens de show over hekken en sprongen de arena in. De actievoerders droegen spandoeken en riepen leuzen. Volgens ooggetuigen schrokken kinderen dusdanig van de actievoerders dat ze in huilen uitbarstten.

Medewerkers van de Eftelingshow verjoegen de activisten, maar de verstoorde show werd toch gestaakt en bezoekers moesten de tribunes verlaten.

Geen misbruik

De paardenshow Raveleijn kwam in opspraak nadat Leonie Gerritsen van de partij voor de Dieren de show op Twitter veroordeelde. De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit heeft echter geoordeeld dat de show aan de regels voldoet en dat er geen sprake is van misbruik. 

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Poll

Een ruilcadeau met Sinterklaas is geen cadeau

Een ruilcadeau met Sinterklaas is geen cadeau

  • Eens (28%)
  • Oneens (72%)
304 stemmen