Volledig scherm
Three Dutch donut also known as oliebollen © Thinkstock

Oliebol

blogIk was voornemens mee te doen aan de Oliebollenloop van AV’56. Alleen… was ik te laat door de oudejaarsinkopen die behoorlijk uitliepen. Klokslag twee uur was ik thuis met boodschappen, precies toen het startschot op de atletiekbaan gegeven werd. Dat was flink balen. Ik besloot toch nog een kijkje te nemen bij de vereniging om de kennissen aan te moedigen met hun laatste meters.

“Wat zonde meid. Je kunt altijd nog meedoen met de Tankloop morgen”, stelde iemand van de recreantentraining voor. Ik knikte, al had ik mijn hardloopkleren niet voor niets aan die dag.

Stormachtig

Een groepsgenote van de training op maandagavond en haar man kwamen na een minuut of dertig binnen. “Nou, ik zei het nog: die zal wel te laat zijn. Oliebol”, knipoogde ze. Hun loopje ging goed, alleen had zij flink lopen mopperen op de stormachtige wind. 14 graden, maar wel de terugweg volle bak wind tegen: zij had het niet kunnen verzinnen. Maar ze waren gefinisht en het was daarom tijd voor… een oliebol!

Omdat ik me niet wilde laten kennen en toch van plan was geweest die dag te joggen, ging ik ook tot de brug van Wilhelminadorp en terug. Dat was niet wat ik vooraf in gedachten had, maar toch nog drie kilometer en een duurloopje. De tankloop zat er sowieso niet meer in, want de dag daarna stond ik ziek op. En dat bleef de hele week zo. Was ik blij dat ik die drie kilometer zaterdag toch nog gelopen had. :-)

Ingeschreven

Ook heb ik me ingeschreven voor de Marikenloop (27 mei) in Nijmegen en de Ladiesrun (2 juni) in Goes. Ik hoop de 5 kilometer dan binnen het half uur te lopen. Het doel voor de komende maanden is dus gezet. :-) De Kapellecross (18 februari) is ook nog een optie, maar voor die wedstrijd wil ik voorlopig nog even afwachten hoe ik me voel.

Kijk ook op: JoggenDoorZuidBeveland en Hardlopen in Zeeland.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

blogs