Volledig scherm
PREMIUM
© Boaz Timmermans

Wegzweven

Guido is soms met zijn gedachten heel ver weg’, schreef de meester van de vijfde klas ooit in mijn rapport. Het klopt nog steeds. Guido is soms met zijn gedachten héél ver weg.

Stadhuis Terneuzen. Half twaalf 's avonds. De gemeenteraad bespreekt een motie over een ontmoedigingsbeleid  met betrekking tot het oplaten van ballonnen. ,,Hoe moet ik dat voor me zien, een ontmoedigingsbeleid?” vraagt een raadslid zich af. ,,Moet nu een ambtenaar zich daarover buigen?”

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Alleen in hoogste nood
    PREMIUM
    COLUMN GUIDO VAN DER HEIJDEN

    Alleen in hoogste nood

    Ik tuur in de wc-pot. Twee spoelblokken? Welja, doe maar duur. Jo & Conny op de verjaardagskalender. Een tweeling? De trouwdatum van een bevriend stel? Zo ja, wie van de twee is de man, wie de vrouw? Een lesbisch stel, een homostel? Ik zie een scheef torentje van Pisa. Een souvenir. Ik vouw een stukje wc-papier op en stabiliseer het scheve torentje. Dat soort stomme dingen doe ik nou eenmaal. Hoewel ik uit een gezin van vijf kinderen kom, wist mijn vader altijd direct wie er verantwoordelijk was voor de knikkers onder de poten van het bed.

Columns