Volledig scherm
PREMIUM
Guido van der Heijden. © Boaz Timmermans

Herenliefde

COLUMN GUIDO VAN DER HEIJDENAls de opstellers van de Verklaring van Nashville nou hadden geschreven dat ze, ondanks alle moderne inzichten en malle trends, van mening blijven dat waarzeggers gestenigd moeten worden. Dan hadden ze lang niet zo’n gedoe gekregen. Want ook dat staat in de Bijbel. 

Vanwege het rumoer rond de Verklaring van Nashville, ben ik maar weer eens in de Bijbel gedoken. Dat homofilie jakkiebah is volgens God de Schepper staat inderdaad duidelijk in het boek. Geen woord Frans bij. 

Quote

Volgens Leviticus moet ik ook dood. En ik word verbannen. Onduide­lijk in welke volgorde

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Alleen in hoogste nood
    PREMIUM
    COLUMN GUIDO VAN DER HEIJDEN

    Alleen in hoogste nood

    Ik tuur in de wc-pot. Twee spoelblokken? Welja, doe maar duur. Jo & Conny op de verjaardagskalender. Een tweeling? De trouwdatum van een bevriend stel? Zo ja, wie van de twee is de man, wie de vrouw? Een lesbisch stel, een homostel? Ik zie een scheef torentje van Pisa. Een souvenir. Ik vouw een stukje wc-papier op en stabiliseer het scheve torentje. Dat soort stomme dingen doe ik nou eenmaal. Hoewel ik uit een gezin van vijf kinderen kom, wist mijn vader altijd direct wie er verantwoordelijk was voor de knikkers onder de poten van het bed.

Columns