Molano viert ritwinst in Ronde van Colombia
Volledig scherm
Molano viert ritwinst in Ronde van Colombia © photo: Cor Vos

Sprinter Molano uit Giro gezet met afwijkende bloedwaarden

De Colombiaanse sprinter Juan Sebastián Molano is uit de Giro zet vanwege abnormale bloedwaarden. De renner van UAE Emirates wordt voorlopig geschorst door de UCI en zijn ploeg.

De afwijkende bloedwaarden kwamen na een interne controle binnen de ploeg aan het licht. In afwachting van verder onderzoek doet UAE Emirates nog geen verdere uitspraken over de zaak. 

De 24-jarige Molano kwamen afgelopen winter over van Manzana Postobon vanwege zijn goede eindschot. In zijn eerste wedstrijd voor UAE Emirates bewees hij in februari meteen zijn kracht door een ritzege in de Ronde van Colombia te pakken. De Giro was zijn tweede grote ronde, in 2017 reed hij al eens de Vuelta. 

  1. Giro-baas sneert naar organisatie Tour: ‘We moeten onze ronde verdedigen’

    Giro-baas sneert naar organisa­tie Tour: ‘We moeten onze ronde verdedigen’

    De Tourstart staat nu gepland op 29 augustus. Daarna staan nog het WK, de Giro, de Vuelta en de belangrijkste klassiekers op het programma. Dat wringt. Giro-baas Mauro Vegni gaat ervan uit dat de Giro van 3 tot en met 25 oktober wordt verreden. ,,De Fransen verklaarden zelfs openlijk om de Giro van vier naar drie weekends in te korten, om zo meer ruimte op de kalender te krijgen. We moeten onze koers verdedigen.”