Tom Dumoulin komt aangeslagen over de streep met een bebloede knie.
Volledig scherm
Tom Dumoulin komt aangeslagen over de streep met een bebloede knie. © BSR Agency

Schuldbewuste Puccio: Na deze val hoop ik écht dat Dumoulin de Giro wint

Salvatore Puccio, de veroorzaker van de val gisteren waarbij Tom Dumoulin veel tijd verloor én zijn knie bezeerde, biedt zijn excuses aan. ,,Ik kan alleen maar sorry zeggen. En ik hoop nu écht dat Dumoulin de Giro wint.”

Door Pim Bijl

Salvatore Puccio toont zich bij de start in Frascati schuldbewust. ,,Het was mijn fout. Ik keek naar rechts om te kijken of mijn kopmannen er waren. Ik kan alleen maar mijn excuses aanbieden aan de jongens die onderuit zijn gegaan. Ook aan Tom. Ik hoop nu écht dat hij de Giro wint. En dat meen ik.”

Opgelucht is de Italiaanse renner van Ineos als hij hoort dat Dumoulin van start gaat om het te proberen. ,,Ik ben heel teleurgesteld dat een leider als hij misschien de race moet verlaten. Ik hoop dat hij gaat winnen net als Chris Froome vorig jaar. Froome lag meer dan twee minuten achter en won alsnog de Giro. Ik hoop dat Dumoulin dat nu doet. Iets anders kan ik niet zeggen.”

Puccio op de rollers voor de start
Volledig scherm
Puccio op de rollers voor de start © AD Sportwereld
Salvatore Puccio droeg in 2013 even het roze in de Giro.
Volledig scherm
Salvatore Puccio droeg in 2013 even het roze in de Giro. © EPA
  1. Giro-baas sneert naar organisatie Tour: ‘We moeten onze ronde verdedigen’

    Giro-baas sneert naar organisa­tie Tour: ‘We moeten onze ronde verdedigen’

    De Tourstart staat nu gepland op 29 augustus. Daarna staan nog het WK, de Giro, de Vuelta en de belangrijkste klassiekers op het programma. Dat wringt. Giro-baas Mauro Vegni gaat ervan uit dat de Giro van 3 tot en met 25 oktober wordt verreden. ,,De Fransen verklaarden zelfs openlijk om de Giro van vier naar drie weekends in te korten, om zo meer ruimte op de kalender te krijgen. We moeten onze koers verdedigen.”