Volledig scherm
© ANP

Dit krijgen de renners vandaag voor hun kiezen in de Giro

Op de vierde dag van de Giro d'Italia passeert het peloton Rome. Finishplaats Frascati ligt iets ten zuidoosten van de hoofdstad waar Rabobank, de voorloper van het huidige Jumbo-Visma, in 2009 de eindzege van de Rus Denis Mentsjov vierde. De start is om 11.55 uur, de finish wordt rond 17.15 uur verwacht. Om 10.00 uur is er een live-voorbeschouwing, vanaf 11.00 uur starten we ons liveblog op. 

Of het twintig jaar later tot een nieuw feestje komt, over ruim tweeënhalve week in Verona, moet nog blijken. Voorlopig heeft de Nederlandse wielerploeg met de Sloveen Primoz Roglic de leider in de koers.

Bekijk hier de samenvatting van de rit van gisteren

Giro-nieuwsbrief
Blijf volledig op de hoogte tijdens de Giro door onze speciale nieuwsbrief. Abonneer je hier!

Het is de tweede van drie opeenvolgende etappes die van de organisatie de laagste moeilijkheidsgraad hebben gekregen. Onderweg is slechts één colletje van de vierde categorie, maar de finale oogt interessant met in de laatste 2,5 kilometer een gemiddeld stijgingspercentage van 4,4 procent met pieken naar 7 procent.

Frascati telt tal van Romeinse paleizen en biedt op sommige punten een mooi uitzicht over het verderop gelegen Rome. Op die plek zal sprinter Elia Viviani graag zijn revanche halen. Gisteren werd de Italiaan wegens onreglementair sprinten de zege ontnomen.

Elia Viviani: vandaag revanche voor de diskwalificatie van gisteren?
Volledig scherm
Elia Viviani: vandaag revanche voor de diskwalificatie van gisteren? © photo: Cor Vos
  1. Giro-baas sneert naar organisatie Tour: ‘We moeten onze ronde verdedigen’

    Giro-baas sneert naar organisa­tie Tour: ‘We moeten onze ronde verdedigen’

    De Tourstart staat nu gepland op 29 augustus. Daarna staan nog het WK, de Giro, de Vuelta en de belangrijkste klassiekers op het programma. Dat wringt. Giro-baas Mauro Vegni gaat ervan uit dat de Giro van 3 tot en met 25 oktober wordt verreden. ,,De Fransen verklaarden zelfs openlijk om de Giro van vier naar drie weekends in te korten, om zo meer ruimte op de kalender te krijgen. We moeten onze koers verdedigen.”