De directeur van een schimmelexpertisecentrum in Duitsland met een petrischaaltje met de potentieel dodelijke schimmel candida auris.
Volledig scherm
PREMIUM
De directeur van een schimmelexpertisecentrum in Duitsland met een petrischaaltje met de potentieel dodelijke schimmel candida auris. © Getty Images

Wat is de potentieel dodelijke Candida auris-schimmel en hoe loop je 'm op?

De Amerikaanse gezondheidsautoriteiten zijn bezorgd om een potentieel dodelijke schimmel die zich momenteel ‘in een alarmerend hoog tempo’ verspreidt. Ook Nederlandse ziekenhuizen zijn op hun hoede. Maar wat is deze Candida auris precies? Deze en meer vragen.

  1. Aantal graspollen piekt: welke middeltjes werken wel en niet tegen hooikoorts?
    PREMIUM
    met quiz

    Aantal graspollen piekt: welke middeltjes werken wel en niet tegen hooikoorts?

    Heb je de laatste dagen ook zoveel last van tranende ogen en niesbuien? Dat is normaal, want veel grassen hebben zich de afgelopen tijd prima kunnen ontwikkelen door het warme en vochtige weer. Dat betekent: hoge graspollenconcentraties en dus slecht nieuws voor mensen met hooikoorts. Vanaf woensdag is de kans op klachten twee weken lang het hoogst. Wat kan je doen tegen al dat gesnotter? En kun je het voorkomen? We zetten op een rij wat wél en vooral niet werkt.