Volledig scherm
PREMIUM
© Anne Stalinski

Voorkom jaloezie in je relatie met deze tips

Ooit was hij jouw prins op het witte paard. Nu verneem je dat hij een nieuwe jonkvrouw heeft geschaakt. Voorkom jaloezie met de adviezen van seksuoloog Chloé De Bie.

Ex, zelden had zo’n kort woord zo’n zware lading of riep het zulke heftige emoties op. Vooral jaloezie steekt nogal eens de kop op, zeker als de ex in kwestie zijn of haar hoofd nog regelmatig laat zien. Aanstelleritis? Allerminst, stelt de Belgische klinisch seksuoloog Chloé De Bie. ,,Op jaloezie rust een huizenhoog taboe. Het wordt afgedaan als een kinderlijke, onredelijke emotie, terwijl het in feite een basisinstinct is dat in werking treedt als we ons angstig of bedreigd voelen. In die optiek is jaloezie eigenlijk een positieve emotie: het toont dat je om iemand geeft.’’

  1. Beantwoord samen deze 36 vragen en je bent (weer) verliefd, aldus de wetenschap
    Liefdesrecept

    Beantwoord samen deze 36 vragen en je bent (weer) verliefd, aldus de wetenschap

    Of je nu al jaren samen bent of voor het eerst op date gaat, volgens de wetenschap is het mogelijk om verliefd te worden door 36 vragen te beantwoorden. Deze methode is al in de vorige eeuw ontwikkeld en getoetst door psycholoog Arthur Aron. Hij slaagde er zo'n 25 jaar geleden in om twee vreemden verliefd op elkaar te laten worden. Of beter gezegd: zes maanden na het onderzoek stapten de twee proefpersonen in het huwelijksbootje.