Volledig scherm
PREMIUM
© Marco Okhuizen

Vader Ron heeft het, zoon Niels onderzoekt het: ‘de waardeloze ziekte’ Alzheimer

Neuroloog Niels Prins (47) doet al jaren onderzoek naar alzheimer, maar nooit kwam de ziekte zo dichtbij als nu. Alzheimer kroop in het brein van zijn vader. ,,Over tien jaar hebben we een cocktail die alzheimer afremt.’’

Zijn vader heeft trek in roombroodjes. Die obsessie duurt nu al een paar dagen. De teleurstelling begon toen Albert Heijn de broodjes niet in de schappen had liggen. Daarna werd het management gebeld, maar dat antwoord beviel hem niet. Hoezo waren de roombroodjes uitverkocht?

Het is ook wel een beetje de schuld van de supermarkt natuurlijk, die zijn assortiment niet op orde heeft. Maar het probleem zit ‘m vooral in de frontaalkwab, legt zoon en neuroloog Niels Prins uit. Haast zakelijk, alsof hij college geeft.

  1. Beantwoord samen deze 36 vragen en je bent (weer) verliefd, aldus de wetenschap
    Liefdesrecept

    Beantwoord samen deze 36 vragen en je bent (weer) verliefd, aldus de wetenschap

    Of je nu al jaren samen bent of voor het eerst op date gaat, volgens de wetenschap is het mogelijk om verliefd te worden door 36 vragen te beantwoorden. Deze methode is al in de vorige eeuw ontwikkeld en getoetst door psycholoog Arthur Aron. Hij slaagde er zo'n 25 jaar geleden in om twee vreemden verliefd op elkaar te laten worden. Of beter gezegd: zes maanden na het onderzoek stapten de twee proefpersonen in het huwelijksbootje.