Journalist Brigitte Ars.
Volledig scherm
PREMIUM
Journalist Brigitte Ars. © Arie Kievit

Stap uit je comfortzone: ‘Avonturiers staan heel positief in het leven’

Wie een beetje avontuur wil in het leven, hoeft niet ver te reizen. Zegt journalist Brigitte Ars. Stap uit je comfortzone en ga op onderzoek.

 1. Zo weet je of jij goede chemie hebt met je partner: ‘We ervaren gevoelens van genot en plezier’
  PREMIUM

  Zo weet je of jij goede chemie hebt met je partner: ‘We ervaren gevoelens van genot en plezier’

  Elkaar diep in de ogen kijken, niets anders kunnen denken dan ‘wauw’ en dan de vonk van passie die overslaat. We zien het vaak op het grote scherm, maar ook in het echte leven komt het voor: chemie. Maar wat veroorzaakt ‘chemie’ tussen twee mensen? Hebben jij en je partner het? En biedt het een garantie voor een fijne, langdurige relatie? Relatietherapeut Sarah Hertens licht toe: ,,We weten dat het uiterlijk sowieso meespeelt. Maar chemie steunt op nog vier andere pijlers.”
 2. Michiel viel 40 kilo af zonder naar de sportschool te gaan: ‘Vijf simpele aanpassingen in mijn leven’

  Michiel viel 40 kilo af zonder naar de sport­school te gaan: ‘Vijf simpele aanpassin­gen in mijn leven’

  Wanneer zijn vrouw komt te overlijden, gaat bij Michiel Soullié (40) de knop om. Als de enige overgebleven ouder van zijn zoon, moet hij nog even mee – en dus de nodige kilo’s kwijtraken. Ook wordt het tijd dat hij als verpleegkundig specialist een voorbeeldfunctie aanneemt voor zijn patiënten, vindt hij. Dat hij door een paar simpele aanpassingen in zijn leven in een half jaar tijd 40 kilo zou afvallen, had hij echter nooit verwacht. Zijn netwerk op LinkedIn staat evenzeer versteld.