Sofie Rozendaal (1987) is freelance journalist voor onder andere NRC Handelsblad en tijdschrift Viva. Ze maakt online docu-vlogs en schreef meerdere boeken, waaronder De stilte in bed.
Volledig scherm
PREMIUM
Sofie Rozendaal (1987) is freelance journalist voor onder andere NRC Handelsblad en tijdschrift Viva. Ze maakt online docu-vlogs en schreef meerdere boeken, waaronder De stilte in bed. © Arie Kievit

Sofie had nooit gedacht dat ze een HPV-virus kon oplopen: ‘Laat alsjeblieft uitstrijkje maken’

Schrijver Sofie Rozendaal (34) kreeg slecht nieuws nadat er een uitstrijkje was gemaakt. In wat wereldwijd de maand van ‘de strijd tegen baarmoederhalskanker’ is, vertelt ze hoe belangrijk het is dat je er op tijd bij bent. Ook als je nog jong bent. 

  1. 
Ongemak over donorconceptie van je kind? ‘Leg uit dat iedereen erbij hoort, ook de donor’

    Ongemak over donorcon­cep­tie van je kind? ‘Leg uit dat iedereen erbij hoort, ook de donor’

    Ouders die een kind krijgen met hulp van een spermadonor kampen met psychosociale problemen wanneer zij onvoldoende steun en begeleiding krijgen als het kind er eenmaal is. Dit blijkt uit nieuw onderzoek van het Amsterdam UMC. Heterostellen, lesbische stellen en alleenstaande moeders lopen in de opvoeding regelmatig tegen dingen aan waarbij ze professionele hulp en contact met lotgenoten missen.